Fabrica Hengst din Balş recrutează personal de la liceele din oraş. Parteneriat cu un important colegiu tehnic

Data:

Share post:

Recent deschisă în oraşul Balş, fabrica de filtre Hengst urmăreşte să angajeze personal calificat din localitate şi din comunele învecinate.

Florin Toma, managerul general Hengst Balş, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că există deja un parteneriat cu Colegiul Tehnic Balş.

„Primii angajaţi provin din Balş şi din localitățile limitrofe. Avem un parteneriat cu Colegiul Tehnic Balş şi obiectivul este ca următorul val de operatori să fie instruiţi în liceul bălşean. Şi, cu o colaborare strânsă, elevii de liceu vor fi instruiţi în fabrica noastră.

Detalii nu le-am discutat însă, dar învățământul dual poate fi o variantă. Avem mai multe scenarii pe care le explorăm şi încercăm să fie în așa fel încă să fim flexibili atât noi, cât şi dânşii”, a explicat Toma.

Noua fabrică Hengst Filtration a fost inaugurată, miercuri, în oraşul Balş, judeţul Olt.

Până acum pentru reabilitarea fabricii au fost investiţi 8 milioane euro. În prima fază vor fi relocate 30% din echipamente din Polonia și Germania, iar până la finalul anului vor fi angajate 100 de persoane.

Compania vrea să înceapă producţia şi vânzările până la finalul lunii mai.

Hegst Filtration este lider mondial în domeniul fitrelor. Compania înfiinţată în Vestfalia, în anii ’50, a cumpărat fabrica IAC, abandonată de producătorul suedez de subansamble auto, în 2019.

La eveniment au fost prezenţi cei din conducerea companiei din Germania, dar şi miniștrii Radu Oprea ( Economiei) și Florin Barbu (Agriculturii), președintele CJ Olt Marius Oprescu, vicepreședinții Ionuț Ivan și Virgil Delureanu, subprefectul Cosmin Floreanu, și parlamentarii Marius Iancu, Emil Albotă și Liviu Voiculescu.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...