Familie îmbogăţită din afaceri cu prostituate. Victimă vândută între membrii reţelei (VIDEO)

Data:

Share post:

Cinci persoane au fost arestate preventiv, iar alte patru au fost plasate sub control judiciar, într-un dosar în care procurorii DIICOT Buzău fac cercetări pentru trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.

Potrivit unui comunicat transmis de DIICOT, în perioada 2017 – februarie 2023, membrii grupului infracțional, constituit pe baza relațiilor de familie, au acționat pe teritoriul Marii Britanii și Irlandei. Aceştia exploatau victimele pentru a obţine bani, iar ulterior au făcut un circuit financiar efectuând transferuri monetare, pe numele unor persoane interpuse, prin sistemele de transfer monetar rapid ori prin viramente bancare, astfel încât să fie ascunse sau disimulate originea ilicită și beneficiarul real al sumelor de bani.

„Liderul grupului infracțional a organizat și dezvoltat, începând cu anul 2017, o rețea de prostituție, inițial în Marea Britanie și, ulterior, în Irlanda, atribuind roluri determinate fiecărui membru, creând, totodată, condițiile favorabile aderării la această rețea și a altor proxeneți. Astfel, o parte dintre membri, au recrutat (prin inducerea în eroare sau profitând de starea de vulnerabilitate) mai multe persoane vătămate, în vederea exploatării sexuale.
De asemenea, membrii grupului au transportat, cazat și supravegheat persoanele vătămate, colectând sumele de bani obținute de către acestea din practicarea prostituției. Produsul activității infracționale a fost folosit de către membrii grupului infracțional organizat în interes propriu, pentru un trai luxos și/sau achiziționarea unor imobile și autoturisme de lux”, au transmis reprezentanţii DIICOT.

Victimă vândută între membrii reţelei

Potrivit anchetatorilor una victime a fost vândută, în mod repetat, de la un membru al grupului la altul, în schimbul unor diferite sume de bani.

„La data de 19.04.2023, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău și Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate București și Ploiești au fost puse în aplicare 17 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Buzău și Ilfov, simultan fiind efectuate două percheziții domiciliare și pe teritoriul Irlandei”, a transmis DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, atât în România cât și în Irlanda, au fost identificate și ridicate sumele de 21.470 euro, 4300 lei și 70 lire sterline, 21 telefoane mobile, mai multe carduri bancare, un laptop și o cantitate de drog de mare risc (cocaină).
Totodată a fost instituită măsura sechestrului asigurător cu privire la șase imobile și șase autoturisme, până la concurența sumelor de 481.000 lire sterline și 427.000 euro, bani obținuți din activitatea infracțională.

Dintre autoturismele indisponibilizate, două din categoria de lux, în valoare de 100.000 și respectiv 40.000 de euro, au fost preluate în custodie de către Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Cooperarea judiciară a fost facilitată prin intermediul EUROJUST, fiind încheiat un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autoritățile judiciare din Marea Britanie și Irlanda.

În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Buzău, a dispus arestarea preventivă a celor 5 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...