Familii izolate, în judeţul Vâlcea, din cauza unei viituri provocate de precipitaţiile abundente

Data:

Share post:

Mai multe familii din comuna Stoeneşti au rămas izolate, vineri seara, după ce pârâul Govora a ieşit din matcă în urma precipitaţiilor abundente şi a distrus calea de acces rutier către satul Budurăşti pe o lungime de circa 100 de metri.

Primarul localităţii, Gheorghe Dumbravă, a precizat că în satul respectiv sunt şapte familii, care nu mai pot ajunge decât pe jos la locuinţele lor, în zonă nefiind altă cale de acces, potrivit Agerpres.

Inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Dan Pascaru, a declarat că se caută, împreună cu reprezentanţii Serviciului de Gospodărire a Apelor Vâlcea, o soluţie pentru punerea în siguranţă a acestui drum comunal, apa rupându-l pe anumite porţiuni până aproape de gardul proprietăţilor din apropiere, astfel că două dintre familii sunt nevoite să treacă prin curţile vecinilor pentru a ajunge acasă.

Şeful ISU Vâlcea a precizat însă că nu se pune problema să fie evacuate persoane sau bunuri din zonă, gospodăriile fiind situate la o distanţă destul de mare de pârâu.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...