Fermierii olteni lansează o aplicaţie pentru livrarea de legume, fructe şi produse lactate. Cum va funcţiona?

Data:

Share post:

O asociaţie de fermieri din judeţul Olt a dezvoltat o aplicaţie prin intermediul căreia vrea să distribuie legume, fructe şi produse lactate, din fermă, direct la uşa consumatorului.

Aplicaţia şi întreg proiectul au fost dezvoltate cu fonduri europene, prin Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Preşedintele Asociaţiei Tinerilor Fermieri (ATF), Florin Ciobanu,  a declarat că aplicaţia va fi lansată în mod oficial odată cu redeschiderea Pieţei Volante din zona sediului CJ Olt din Slatina.

„O să promovăm mai bine acest proiect, odată cu redeschiderea pieţei volante din parcarea Consiliului Judeţean Olt. Ne dorim să avem şi acest segment. O dată pe săptămână, sperăm să reuşim să avem logistica necesară, bine pusă la punct, în aşa fel încât să venim în întâmpinarea clienţilor noştri, ca să le aducem produse de calitate, produse din judeţul Olt. Noi nu ne ascundem, adică nu producem şi le aruncăm în piaţă! Vom garanta că acele produse, la fel ca cele din Piaţa Volanată şi cele din piaţă de la producători, sunt produse autentice şi le vom testa şi pe banii asociaţiei noastre, a cooperativelor. Vrem să avem garanţia că ducem produse de calitate şi aşa am avut mereu.

Se va dezvolta această aplicaţie în aşa fel încât vom posta produsele, iar clientul, consumatorul, intră şi bifează cantitatea şi produsul respectiv, iar vinerea sau sâmbăta vom livra un coş săptămânal. Nu putem nici noi să venim zilnic la uşă şi îi încurajăm pe consumatori să dea o comandă pentru toată săptămâna”, a declarat Florin Ciobanu, la emisiunea „Reporter 24”.

12 producători de legume, fructe şi produse lactate vor putea fi disponibili în această aplicaţie, dar lista rămâne deschisă.

„Pot să vină şi la Piaţa Volantă să-şi ridice coşul. Poate că aici vor găsi şi alte produse pe care nu le-au comandat. Vede şi producătorul, ne vede şi pe noi. Nu suntem ascunşi în spatele aplicaţiei. Din contră!

În acest proiect au intrat, în primă fază, 12 producători, este un proiect finanţat prin AFIR pe măsura 16.4. S-au închiriat şi două maşini pentru a se face transportul legumelor către Piaţa Volantă şi către consumator, cel care comandă coşul săptămânal. S-a lucrat şi pe online, avem un contract cu o firmă care ne promovează şi în acest mediu. Sperăm ca în 2-3 săptămâni să pornim proiectul în plin”, a mai declarat Florin Ciobanu.

Care ar fi produsele disponibile?

Toatele legumele ce pot fi comandate prin intermediul aplicaţiei sunt din zona judeţului Olt.

„Tot ce se produce în arealul nostru, toată gama de legume şi fructe. Avem şi căpşuni, vom avea şi prune şi mere şi aşa mai departe. Deci, legumele şi fructele de sezon. Sunt şi două ferme, una de la Scorniceşti şi una de la Icoana, care au fost şi în anii anteriori în Piaţa Volantă. Sunt ferme de familie, autorizate de DSV, cu produse Ok”, a conchis Florin Ciobanu.

Articole similare

Cristoiu despre viitorul președinte. Candidatul care a dat peste cap toate calculele

Ion Cristoiu este de părere că Nicolae Ciucă va reuși să crească în sondaje și să obțină cele...

Victor Ponta: PNL riscă totul cu Ciucă, PSD rămâne disciplinat

Victor Ponta a analizat în cadrul celei mai recente ediții a emisiunii „E adevărat?”, moderată de Ionuț Cristache...

Nicuşor Dan își dorește ca „Dreapta” să propună un proiect pentru o guvernare comună. „Problema nu este numele primului ministru”

Nicuşor Dan, primarul Capitalei, s-a declarat îngrijorat de faptul că partidele de dreapta nu se coalizează la nivel...

Lista candidaţilor PSD pentru Bucureşti sunt stabilite „în proporţie de 90%”. Surpriză de proporţii: Piedone negociază un post pe lista de senatori a social-democraţilor

Conducerea PSD Bucureşti a stabilit “în proporţie de 90%” listele de pentru Senat şi Camera Deputaţilor. Printre cei...