Fetiţă de cinci ani în stare critică după ce a fost spălată de mamă cu soluție pentru oi

Data:

Share post:

Două fetiţe, mama şi bunica lor au fost internate la Spitalul Judeţean Satu Mare după ce s-au intoxicat, spălându-se cu soluţie pentru deparazitarea oilor, informează, luni, unitatea medicală.

„Dintre cele patru persoane din aceeaşi familie, internate sâmbătă pe secţia Terapie Intensivă intoxicate cu substanţe organofosforice, bunica, mama şi fetiţa în vârstă de 2 ani sunt stabile, cu o evoluţie favorabilă a stării de sănătate şi urmează să fie transferate în decurs de 24-48 ore pe altă secţie pentru continuarea tratamentului şi supraveghere. Fetiţa în vârstă de 5 ani este intubată şi necesită continuarea tratamentului specific în Terapie intensivă”, precizează sursa citată.

Este al doilea caz din acest an de copii intoxicați cu soluție pentru igienizarea oilor, din Satu Mare. Pe 6 ianuarie, o mamă și 7 copii din același județ au ajuns în stare gravă la spital după ce s-au spălat cu soluție pentru oi.

Cei care recurg la astfel de soluții le aplică pentru a îndepărta păduchii sau râia, iar autoritățile sanitare atrag atenția că utilizarea substanțelor de uz veterinar în cazul oamenilor este deosebit de periculoasă, mai ales la copii.

În decembrie, anul trecut, trei fetiţe cu vârstele de 7, 11 şi 13 ani, din Orăştie, au fost internate în spitalul din Deva, după ce au fost spălate pe cap de mamele lor cu o soluţie pentru tratarea păduchilor folosită la oi.

Un alt caz similar a fost înregistrat tot în aceeași perioadă, în judeţul Ialomiţa, la Ţăndărei, unde un copil de cinci ani a murit, iar alţi doi, de un an şi 11 luni, respectiv 10 ani, au ajuns în stare gravă la spital, după ce au fost spălați de bunica lor cu o substanţă folosită pentru spălarea oilor, potrivit Agrepres.

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...