Florin Barbu reorganizează 10 instituţii din subordinea Ministerului Agriculturii: 300 posturi de conducere elimintate, economie de 10 milioane de euro

Data:

Share post:

Aproximativ 10 instituții subordonate Ministerului Agriculturii se vor confrunta cu o reorganizare completă, iar peste 300 de poziții de conducere vor fi eliminate, ceea ce va duce la o economie de aproximativ 10 milioane de euro în bugetul de stat, a declarat joi ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Ministrul a specificat că, după reorganizare, peste 1.700 de angajați vor beneficia de salarii mai mari, deoarece salariile de bază ale acestora sunt mai mici în comparație cu cele din alte instituții.

„Vreau să transmit un singur lucru: pentru acei sute de oameni care se îngrijorează, în perioada imediat următoare, după reorganizare, salariile lor vor crește. (…) Atunci când reorganizezi instituții care au salarii de bază mai mici decât altele, trebuie să le aduci la nivelul maxim al plăților. Evident, în jur de 1.700 de angajați vor beneficia de salarii mai mari prin această reorganizare. În plus, eficientizăm instituțiile publice, iar în viitorul apropiat, Ministerul Agriculturii va lansa numeroase proiecte de miliarde de euro. Desigur, ne dorim ca fermierii români să nu mai fie nevoiți să se deplaseze între diferite instituții pentru a accesa aceste fonduri europene”, a explicat ministrul Agriculturii la finalul ședinței de Guvern.

În ceea ce privește instituțiile din subordinea Ministerului care urmează să fie reorganizate, Florin Barbu a subliniat că acestea nu vor fi desființate, ci comasate. „Nu vor fi eliminate instituții, ci vor fi consolidate: ADS (Agenția Domeniilor Statului), ANF (Autoritatea Națională Fitosanitară), ANZ (Agenția Națională pentru Zootehnie). Există aproximativ 10 instituții care vor fi supuse unei reorganizări complete în cadrul Ministerului Agriculturii”, a adăugat el.

La întrebarea dacă vor exista șefi care își vor pierde posturile, ministrul Barbu a subliniat că prin această reorganizare „se vor elimina 300 de funcții de conducere, ceea ce va aduce o economie de aproape 10 milioane de euro la bugetul de stat”.

 

Articole similare

Mașina prefectului de Olt, fără asigurare RCA valabilă. Vehiculul a luat foc în mers

Autoturismul prefectului de Olt Mario De Mezzo, care a fost cuprins de un incendiu, în trafic, vineri dimineață,...

Bărbat ajuns la spital după un accident grav în Olt

Un bărbat a ajuns astăzi la spital în urma unui accident petrecut pe Drumul Național 64, în comuna...

Femeie înjunghiată în parcarea unui centru comercial de soţ. Cei doi sunt în divorţ

O femeie a fost înjunghiată în parcarea unui centru comercial din municipiul Constanţa, iar victima a fost transportată...

A început Festivalul „Oltenii &… Restu’ Lumii”. Trei zile de distracție, la Slatina (GALERIE FOTO)

Ediţia cu numărul 27 a Festivalului „Oltenii &… Restu’ Lumii” a început, vineri, la Slatina, cu tradiţionala „Vamă...