Florin Barbu: „Sprijinul pentru satele românești înseamnă susținerea fermierilor locali”

Data:

Share post:

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a participat marți la Forumul „De Bun și Bine”, unde a vorbit despre importanța susținerii satelor românești și a micilor producători locali.

Deputat de Olt, ministrul a subliniat că dezvoltarea durabilă a mediului rural depinde în mare măsură de sprijinul acordat fermierilor care produc alimente curate și de calitate.

„Am vorbit astăzi la Forumul ‘De Bun și Bine’ despre cât de important este să sprijinim satele românești, promovând și cumpărând produsele obținute de fermierii noștri. Mulțumesc Profi pentru invitația la acest eveniment dedicat promovării produselor românești și pentru susținerea pe care o arată producătorilor mici prin integrarea acestora în magazinele pe care le gestionează”, a declarat Florin Barbu.

Sprijin pentru producătorii locali

Ministrul a apreciat colaborarea dintre stat și mediul privat, menționând că inițiativele companiilor care includ pe rafturile lor produse românești contribuie direct la consolidarea economiei rurale. El a arătat că fermierii locali au nevoie de o piață stabilă de desfacere, iar marile lanțuri comerciale pot juca un rol decisiv în acest sens.

„Îmi doresc să văd cât mai multe ‘rafturi românești’ în magazinele de retail, unde producătorii mici din satele noastre să își poată expune și valorifice produsele de calitate, cu etichetă curată, pe care le obțin”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Florin Barbu a explicat că ministerul lucrează constant la programe care să asigure sprijin financiar și logistic fermierilor locali, pentru ca aceștia să poată produce în condiții competitive și să aibă acces mai ușor la piață.

Produse cu etichetă curată și rost românesc

Evenimentul „De Bun și Bine” a reunit reprezentanți ai mediului de afaceri, producători agricoli și oficiali guvernamentali, toți având un obiectiv comun: promovarea alimentelor românești autentice. În cadrul forumului, s-a discutat despre metodele prin care produsele tradiționale pot fi aduse mai aproape de consumatorul urban, fără a pierde identitatea locală.

Florin Barbu a punctat că susținerea satelor românești nu înseamnă doar finanțare, ci și respect pentru munca oamenilor care țin viu spiritul rural.

„Dincolo de proiecte, programe și politici, despre asta este vorba: despre a face lucrurile cu bunătate și cu rost, pentru binele satelor noastre”, a subliniat ministrul.

Articole similare

Adrian Chesnoiu: „Fermierii și comunitățile rurale riscă să piardă din sprijinul european”

Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Adrian Chesnoiu, a atras atenția asupra efectelor pe care...

„Școala Mamei”, primul curs pentru viitorii părinți din Olt, organizat la Spitalul Județean Slatina

Spitalul Județean de Urgență Slatina organizează, în premieră pentru județul Olt, un eveniment special dedicat viitorilor părinți. În...

Justiția sub ochii Securității: Corupție și monitorizare în Dolj și Gorj în anii ’80

În plin regim comunist, nici sistemul de justiție nu scăpa de vigilența aparatului de represiune. O postare recentă...

Doi deținuți, hackeri în închisoare: au spart serverele penitenciarelor și și-au acordat bani și zile libere

Doi deținuți din sistemul penitenciar românesc sunt cercetați după ce ar fi reușit să pătrundă în rețeaua informatică...