Fost prefect externat de la Psihiatrie şi plasat în arest la domiciliu

Data:

Share post:

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, a fost externat de la Psihiatrie şi audiat, marţi, în cauzele penale în care este vizat, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. Ulterior acesta a fost escortat la domiciliul din Baia de Aramă de către poliţişti din cadrul IPJ Mehedinţi, unde va executa măsura arestului la domiciliu 30 de zile, potrivit unor surse judiciare.

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, să menţină măsura arestului la domiciliu în cazul lui Morega, el având obligaţia de a nu părăsi locuinţa fără permisiunea procurorilor, în dosarul în care este cercetat penal după ce a fost prins conducând fără permis de conducere şi a produs un eveniment auto.

Potrivit Agerpres, iniţial, procurorii l-au plasat pe Morega sub control judiciar, apoi au solicitat în instanţă înlocuirea acestei măsuri cu arestul preventiv, însă Judecătoria Sectorului 1 a decis pe 23 martie ca fostul prefect să stea în arest la domiciliu.

Procurorii au atacat decizia primei instanţe, dar contestaţia lor a fost respinsă, luni, de Tribunalul Bucureşti, instanţă care a schimbat doar adresa unde fostul prefect stă în arest la domiciliu.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti împotriva încheierii din data de 23.03.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024. În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cpp admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Morega Dan Ilie împotriva încheierii din data de 23.03.2024, a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024 şi în rejudecare: În baza art.221 alin. 1 Cpp impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul din Or. (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Definitivă”, arată Tribunalul Bucureşti.

Dan Ilie Morega este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere în repetate rânduri.

De asemenea, el este cercetat pentru de lovire sau alte violenţe, după ce a agresat o jurnalistă.

Articole similare

„Antrenorul de copii geniali”, prins în flagrant în timp ce ar fi violat un minor

Un tânăr cunoscut ca „antrenorul de copii geniali” a fost prins în flagrant în timp ce ar fi...

Criminalul femeii medic stomatolog, prins (VIDEO)

Principalul suspect în cazul uciderii femeii medic stomatolog din Brăila a fost prins și dus la audieri. Principalul suspect...

Cod galben de instabilitate atmosferică: Vijelii și grindină duminică, urmate de val de căldură intensă

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru duminică, anunțând vijelii și grindină în majoritatea țării,...

Simona Halep nu mai poate. Greșelile pe care le-a făcut, văzute de Ion Țiriac

București. Simona Halep a disputat doar un meci complet la Miami Open, marcându-și revenirea pe teren după suspendarea...