Fost prefect externat de la Psihiatrie şi plasat în arest la domiciliu

Data:

Share post:

Dan Ilie Morega, fost prefect de Gorj, a fost externat de la Psihiatrie şi audiat, marţi, în cauzele penale în care este vizat, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj. Ulterior acesta a fost escortat la domiciliul din Baia de Aramă de către poliţişti din cadrul IPJ Mehedinţi, unde va executa măsura arestului la domiciliu 30 de zile, potrivit unor surse judiciare.

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, să menţină măsura arestului la domiciliu în cazul lui Morega, el având obligaţia de a nu părăsi locuinţa fără permisiunea procurorilor, în dosarul în care este cercetat penal după ce a fost prins conducând fără permis de conducere şi a produs un eveniment auto.

Potrivit Agerpres, iniţial, procurorii l-au plasat pe Morega sub control judiciar, apoi au solicitat în instanţă înlocuirea acestei măsuri cu arestul preventiv, însă Judecătoria Sectorului 1 a decis pe 23 martie ca fostul prefect să stea în arest la domiciliu.

Procurorii au atacat decizia primei instanţe, dar contestaţia lor a fost respinsă, luni, de Tribunalul Bucureşti, instanţă care a schimbat doar adresa unde fostul prefect stă în arest la domiciliu.

„Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti împotriva încheierii din data de 23.03.2024 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024. În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a Cpp admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Morega Dan Ilie împotriva încheierii din data de 23.03.2024, a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024 şi în rejudecare: În baza art.221 alin. 1 Cpp impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul din Or. (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Definitivă”, arată Tribunalul Bucureşti.

Dan Ilie Morega este cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere în repetate rânduri.

De asemenea, el este cercetat pentru de lovire sau alte violenţe, după ce a agresat o jurnalistă.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...