Fostul poliţist Cristian Cioacă, eliberat din închisoare

Data:

Share post:

Fostul poliţist Cristian Cioacă va fi eliberat condiţionat din penitenciar, marţi, după ce a executat nouă ani din pedeapsa de 15 ani şi opt luni, primită pentru că şi-a ucis soţia, pe Elodia Ghinescu, dată dispărută în anul 2007. Trupul Elodiei nu a fost găsit nici acum.

Marţi, Tribunalul Argeş a admis contestaţia lui Cioacă, formulată împotriva deciziei Judecătoriei Piteşti de a-i respinge cerere de eliberare condiţionată.

„Admite contestaţia formulată de contestatorul (…) pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 8362/280/2023, desfiinţează sentinţa atacată şi, rejudecând, În temeiul art. 59 Cod Penal (1969) cu aplic. art. 5 Cod penal (2009): Admite propunerea formulată de Comisia de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Mioveni şi dispune liberarea condiţionată a condamnatului C.C.C. de sub puterea mandatului nr. 1631/2016 emis de Judecătoria Piteşti în baza sentinţei penale nr. 1373/2016, dacă nu este reţinut sau arestat în alte cauze În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în data de 22.08.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia contestatorului şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia judecătorilor prin care l-au lăsat în libertate pe Cristian Cioacă.

În anul 2014, Cristian Cioacă a primit o sentință de 15 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea soției sale. Femeia fusese dată dispărută în anul 2007.

Chiar și în prezent, locul în care se află trupul Elodiei Ghinescu rămâne necunoscut.

Fostul polițist nu a recunoscut în niciun moment că ar fi implicat în dispariția și decesul Elodiei Ghinescu. Deși investigația a generat una dintre cele mai complexe anchete judiciare din istoria României, trupul acesteia nu a fost găsit de către autorități.

La data de 19 iunie 2014, Curtea de Apel Pitești a emis o sentință definitivă în cazul lui Cristian Cioacă, condamnându-l la 15 ani și 8 luni de închisoare efectivă, și aplicând o interdicție de cinci ani privind anumite drepturi. Această hotărâre a fost emisă în dosarul în care Cioacă a fost judecat pentru uciderea soției sale, Elodia Ghinescu, care era avocată. Inițial, la instanța de primă instanță, acesta primise o pedeapsă de 22 de ani de închisoare.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...