FOTO. Patru persoane, printre care un copil de un an şi şapte luni, blocate cu autoturismul în zăpadă, pe un drum montan din Vâlcea

Data:

Share post:

Patru persoane, printre care un copil în vârstă de 1 an şi şapte luni, au rămas blocate în zăpadă, cu autoturismul, în zona masivului Cozia din judeţul Vâlcea.

Reprezentanţii Salvamont Vâlcea spun că maşina era nepotrivită pentru zona pe care au ales să o parcurgă și anume drumul auto de acces către cabana Cozia.

CITEŞTE ŞI: Ambulanţă blocată în zăpadă, după ce un TIR a derapat

Aceștia au încercat timp de câteva ore să deblocheze mașina însă fără a avea succes. După aceste ore petrecute în zonă, la lăsarea întunericului, au sunat după ajutor.

„Pe toată perioada anului, în zona montană, trebuie folosit echipament adecvat. În această perioadă este cu atât mai periculos să nu ai un echipament corespunzător, vremea nu este potrivită pentru parcurgerea drumurilor montane sau potecilor turistice fără a folosi echipament corespunzător sau un mijloc de transport care să se preteze la acest tip de vreme. Chiar dacă unele drumuri auto montane sunt deszăpezite, iar la prima vedere par accesibile cu orice tip de autoturism, datorită schimbărilor de vreme care au loc foarte des în zona montană, drumul proaspăt deszăpezit poate fi acoperit de zăpadă, din nou, în totalitate, în doar câteva ore”, arată cei de la Salvamont Vâlcea.

Ei mai transmit că, în ultimele zile, tot mai multe persoane se aventurează pe drumuri și poteci montane cu echipament necorespunzător și în multe cazuri cu autoturisme total nepregătite pentru această perioadă și din păcate aceste persoane nu conștientizează pericolele la care se expun.

„Dorim să tragem încă odată un semnal de alarmă și recomandăm turiștilor să nu se expună la riscuri inutile care pot duce, din nefericire, la tragedii. Ne pare rău că trebuie să dăm exemple negative prin imaginile atașate în această postare dar vorba bună, în cele mai multe cazuri, nu funcționează, mai ales atunci când turiștii știu că noi nu aplicăm sancțiuni și refuză să asculte sfaturile noastre. Vă rugăm, respectați muntele și nu îl subestimați!”, mai arată salvamontiştii.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...