FOTO&VIDEO. Petre Daea le-a vorbit fermierilor şi autorităţilor din Olt despre PNS-ul României

Data:

Share post:

Peste 150 de persoane, fermieri şi primari din judeţul Olt, au fost prezenţi, miercuri, la Ramada Slatina, pentru Conferinţa Regională „Planul Naţional Strategic 2023-2027”, organizată de Reţeaua Naţională de Dezvoltare Rurală, la Hotel Ramada by Wyndham Slatina Parc. La eveniment a fost prezent ministrul Petre Daea.

Printre cei prezenţi s-au mai numărat şi preşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor, deputatul PSD Olt Florin Barbu, vicepreşedintele CJ Olt, Virgil Delureanu, prefectul Florin Homorean şi subprefectul Cosmin Floreanu.

CITEŞTE ŞI: Tineri din județul Gorj, reţinuţi după ce s-au filmat trăgând cu un pistol și au postat imaginile pe o pagină de socializare

Conferinţa este organizată în cadrul campaniei „Caravana Cunoaşterii” şi are ca scop diseminarea informaţiilor privind oportunităţile de finanţare din Planul Naţional Strategic 2023-2027 şi a informaţiilor specifice legate de accesarea fondurilor europene.

În deschidere, ministrul le-a transmis celor prezenţi un mesaj cu privire la PNS-ul României.

„Avem această primă etapă de profilare a conceptului. Şi e bine să ni-l reamintim şi să-l transmitem cu acurateţea necesară, astfel încât să înţelegem parcursul acestui Plan Naţional Strategic, originea lui şi dorinţa lui de implementare, având în vedere obiectivele pe care şi le-a propus, în conceptul lansat pentru prima dată în ianuarie 2018, de către comisarul Phil Hogan. Iar dumneavoastră şi România, în general, aţi fost beneficiarii primei întâlniri cu comisarul Hogan vizavi de proiecţia noului concept al Politicii Agricole Comune. Se trece de la conformitate la performanţă, se trece din zona de interes mediu faţă de obiectivele pentru care a desenat conceptul privind eco-condiţionalităţile în aşa fel încât acest element strategic şi de structură să fie bine aşezat în noul concept, anume acela de a fructifica condiţiile de mediu în agricultura ţărilor componente ale Uniunii Europene. Am avut şi posibilitatea, apoi, prin preşedinţia pe care am deţinut-o la nivelul Uniuni, să gestionăm elementele care ne sunt favorabile ca ţară”, a transmis Petre Daea.

Planul Naţional Strategic (PNS) pentru România a fost aprobat, la începutul lunii decembrie, de Comisia Europeană.

15,8 miliarde de euro vor putea fi accesaţi de fermierii din România, datorită acestui document strategic.

 

Articole similare

Vijeliile şi ploile au făcut PRĂPĂD în judeţul Dolj. Pompierii au intervenit

Mai multe gospodării din Dolj au fost inundate în această seară, iar în unele zone au căzut copaci...

Clanul Oacă din Caracal, condamnări la închisoare într-un dosar de camătă şi şantaj

Tribunalul Olt a emis o nouă hotărâre în cazul clanului Oacă din Caracal, într-un dosar în care sunt...

Un şofer băut care a fugit de la locul accidentului pe care l-a provocat, arestat preventiv

Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna gorjeană Scoarţa, a fost arestat preventiv după ce...

Ioan Romică Mutu din Târgu Jiu, căutat de poliţie după ce noaptea trecută a înjunghiat un tânăr pe stradă

Poliţiştii din Gorj îl caută pe un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Târgu Jiu, care...