Furtună într-un judeţ din România: Sute de copaci doborâţi, zeci de maşini au fost avariate, 18 localităţi nu au apă potabilă

Data:

Share post:

Numărul copacilor îndepărtaţi de pompierii constănţeni în urma furtunii de noaptea trecută a ajuns la 215, iar 50 de maşini au fost avariate. De asemenea, pe un drum judeţean a nins şi se circulă în condiţii de iarnă. De asemenea, optsprezece localităţi nu au apă potabilă.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea au actualizat bilanţul intervenţiilor în urma furtunii de noaptea trecută.

Astfel, au fost îndepărtaţi 215 copaci şi 20 de stâlpi de electricitate au fost dărâmaţi de vânt, 50 de autoturisme au fost avariate, 50 de acoperişuri au fost luate de vânt, crucea unei biserici a fost ruptă, patru ţevi de gaze s-au fisurat, un drum judeţean s-a surpat pe o porţiune. De asemenea, 36 de localităţi nu au energie electrică.

Reprezentanţii Societăţii „Drumuri Judeţene Constanţa” S.A.au anunţat că pe DJ 391 A Şipote – Văleni a nins viscolit şi acum se circulă în condiţii de iarnă. Totodată, pe DJ 225 Pantelimon- Runcu, DJ 391 Mangalia – Negru Vodă, DJ 391 Topraisar – Cobadin, DJ 392 Independenţa s-a acţionat pentru îndepărtarea arborilor căzuţi pe carosabil.

Reprezentanţii Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa au anunţat că duminică la ora 14.00, nu aveau apă potabilă localităţile:  Ostrov, Corbu, Vadu, Poiana, Sibioara, Dumbrăveni, Vâlcele, Movilă Verde, Darabani, Olteni, Plopeni, Viişoara, Cobadin, Cotu Văii, Negru Vodă, Tătaru, Albeşti şi Dulceşti, iar în localitatea Independenţa se furnizează apă cu presiune redusă.

Articole similare

Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării

Deși Simona Halep este suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj, fosta campioană a României nu o...

Piedone va candida la Primăria Capitalei. Un scenariu care le dă fiori lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a spus că se teme doar de „candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru...

De Mezzo vrea competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Slatina: În 2016, Marius Bălaşa a luat aproape 3.000 de voturi peste partid

Preşedintele interimar al PNL Slatina, Mario De Mezzo, a declarat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă...

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...