George Simion, atac la președinte și premier: România, condusă de „breasla covrigarilor”

Data:

Share post:

George Simion i-a înțepat pe Klaus Iohannis și pe Marcel Ciolacu, absenți de la manifestările dedicate Unirii de la 24 Ianuarie 1859, de la Iași. Politicianul AUR a spus, cu referire directă la aceștia, că România a ajuns să fie condusă de „breasla covrigarilor”.

George Simion nu putea rata ocazia oferită de absența președintelui și a premierului de la Iași. El a punctat pe acest subiect spunând că România a ajuns să fie condusă de „breasla covrigarilor”.

George Simion a fost prezent la Iași

Politicianul AUR a fost prezent la Iași, la o conferință cu titlul „Suveranitate naţională 1859 – 2024. Arc peste timp”. Cu acest prilej el a susținut un discurs în care a vorbit despre repornirea luptei pentru suveranitate națională. George Simion a remarcat că de la manifestările dedicate Unirii lipsesc președintele și premierul și nu a ratat ocazia.

„…Şi erau foarte mulţi dintre parlamentarii de la acea vreme care nu doreau să îl aleagă pe Cuza domn, indiferent ce a zis Moş Ion Roată către divan. Şi de aceea a fost nevoie de bresle. A fost nevoie de breasla măcelarilor, de exemplu, să îşi ascută cuţitele în Dealul Patriarhiei de astăzi. Nu înţeleg cum ne-am trezit astăzi cu breasla covrigarilor care ne conduce”, a spus George Simion.

Referirea a fost, evident, la Marcel Ciolacu, originar din Buzău. Ca lucrurile să fie clare, politicianul AUR a făcut referire la fostul prim-ministru Alexandru Marghiloman, din aceeași localitate.

„Şi nu înţeleg, pentru că de la Buzău avem oameni de seamă. L-a avut ţara pe primul ministru Alexandru Marghiloman. A avut partida conservatorilor”, a mai spus Simion.

George Simion

Klaus Iohannis, ținta deputatului AUR

Nu doar premierul Ciolacu a fost luat la țintă de George Simion, ci și președintele Klaus Iohannis. Acestuia din urmă i-a transmis să-i fie rușine pentru că nu a ajuns niciodată la Iași pe 24 Ianuarie. Șeful AUR a remarcat că președintele nu a venit niciodată la Iași și

„Nu ştiu ce revoluţionar e ăsta care de frica mulţimilor nu vine astăzi la Iaşi, cum nu vine niciodată Klaus Iohannis. Să le fie ruşine pentru asta. Dar nu pentru ei am venit noi la Iaşi şi mergem de la ora 15 la Focşani, ci pentru noi. După ce finalizăm această conferinţă, pentru că Unirea nu s-a făcut în fotolii moi şi la căldură, cu toţii o să ieşim afară pentru a cere ca România să nu aibă graniţă la Prut şi pentru ca România să fie o ţară suverană”, a mai spus George Simion.

El a continuat în aceeași notă, vorbind despre repornirea luptei pentru suveranitatea națională. Drept urmare, a făcut apel al colegii săi de partid să se mobilizeze pentru viitoarele alegeri până la finalul anului, în decembrie. Simion și-a început mesajul spunând că anul acesta va fi anul victoriei AUR.

„Anul acesta este anul victoriei! Şi pentru că suntem în fiecare an aici, la Iaşi, din ce în ce mai mulţi şi pentru că este anul în care trebuie să repornim lupta pentru suveranitate naţională, am încredere în fiecare dintre voi că veţi merge până la capăt, de acum din ianuarie şi până în decembrie”, a afirmat Simion în discurs.

George Simion

George Simion se crede urmașul lui Cuza

Politicianul AUR a vorbit în discursul său despre partidul pe care îl reprezintă. El a făcut referire la AUR ca la un urmaș al mișcării unioniste care a dus la realizarea Unirii din 24 Ianuarie 1859. El a spus că abia după ce România a devenit stat suveran a putut ridica pretenții asupra celorlalte teritorii ocupate și locuite de conaționali.

„Este foarte important să înţelegem că ceea ce facem noi, ca parte a mişcării suveraniste Alianţa pentru Unirea Românilor, este o continuare a acelei mişcări suveraniste. Este foarte important să înţelegem că în momentul în care Unirea celor două principate a fost recunoscută internaţional şi am putut avea guvern propriu, după aceea monedă, după aceea am putut emite pretenţii asupra celorlalte teritorii ocupate şi locuite dintotdeauna de conaţionalii noştri, atunci a fost un început”, a mai spus politicianul AUR.

În opinia lui Simion această mișcare suveranistă este slab reprezentată în România.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...