Grenadă, din Al Doilea Război Mondial, găsită de un bărbat din Olt în grădină. Pompierii au intervenit de urgenţă

Data:

Share post:

Un bărbat din Olt a avut parte de o experienţă cu emoţii în timp ce lucra în grădină. Acesta a găsit o grenadă defensivă, provenită, cel mai probabil, din Al Doilea Război Mondial.

Bărbatul a cerut ajutorul autorităţilor, iar echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” a județului Olt a mers astăzi la faţa locului pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată.

Specialiștii pirotehnicieni au identificat, ridicat, transportat și depozitat, în vederea distrugerii grenada.

„Reamintim cetățenilor că la descoperirea muniției rămase neexplodate, au obligația să informeze serviciile de urgență profesioniste prin apelarea numărului de urgență 112. După descoperire și anunțare, populația trebuie să adopte un mod specific de comportare față de munițiile neexplodate, fiind INTERZISE: atingerea cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul și introducerea acestora în diferite încăperi sau locuințe; comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase; introducerea munițiilor în foc; topirea elementelor metalice ale munițiilor; folosirea munițiilor pentru improvizarea diferitelor unelte, utilizarea pionerilor și explozivilor provenite din muniții, în scopuri artizanale; demontarea de la muniții a focoaselor sau a altor elemente componente”, au transmis reprezentanţii ISU Olt.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...