Grupare de traficanţi care activa şi în Olt, destructurată de poliţişti şi de procurorii DIICOT. Doi minori implicaţi în trafic (FOTO)

Data:

Share post:

Două persoane au fost arestate preventiv pentru 30 de zile, după destructurarea unui grup infracţional organizat de trafic de droguri, care activa în judeţul Dolj şi în judeţele învecinate. În reţea erau implicaţi şi doi minori în vârstă de 14 şi 15 ani.

Potrivit IPJ Olt,  joi şi vineri, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt, au efectuat 4 percheziții domiciliare la persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Anchetatorii spun că, pe parcursul anului 2023, patru majori și doi minori (de 14 ani și 15 ani) ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în producerea si comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv (ADB-Butinaca), în județul Dolj, şi judeţele învecinate.

Liderul grupului, cu sprijinul unuia dintre membri (care prelua coordonarea grupului în lipsa acestuia), ar fi procurat, porționat și ambalat materialul vegetal cu efect psihoactiv, ar fi coordonat activitatea de transport și comercializare a substanțelor cu efect psihoactiv, s-ar fi ocupat de închiriere unor locații, destinate întâlnirilor cu clienții și ar fi stabilit prețul dozelor.

Ulterior, ar fi încasat întreaga sumă provenită din activitatea infracțională și ar fi stabilit cât revine fiecărui membru.

Un alt membru, ar fi coordonat și supravegheat comercializarea substanțelor cu efect psihoactiv efectuată de cei doi minori, cărora le-ar fi oferit  și detaliile referitoare la locațiile unde urmau să se efectueze tranzacțiile.

Tot acesta ar fi asigurat cazarea și hrana minorilor, ar fi transportat substanțele psihoactive de la locul de depozitare la cel de comercializare și ar fi încasat banii proveniți din activitatea infracțională, pe care i-ar fi predat liderului grupului.

De asemenea, un alt membru care a aderat la grupul infracțional organizat, și-ar fi pus la dispoziție locuința ca spațiu pentru comercializarea substanțelor psihoactive.

În cursul zilei de 17.11.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Olt a dispus arestarea preventivă a doi membri ai grupării, pentru 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate Craiova.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Articole similare

Simona Halep, lovitură financiară uriașă, în ciuda suspendării

Deși Simona Halep este suspendată pentru patru ani din tenis pentru dopaj, fosta campioană a României nu o...

Piedone va candida la Primăria Capitalei. Un scenariu care le dă fiori lui Nicușor Dan și Gabriela Firea

Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, a spus că se teme doar de „candidatul PSD, indiferent cine este el, pentru...

De Mezzo vrea competiţie internă pentru desemnarea candidatului la Slatina: În 2016, Marius Bălaşa a luat aproape 3.000 de voturi peste partid

Preşedintele interimar al PNL Slatina, Mario De Mezzo, a declarat în cadrul celei mai recente conferinţe de presă...

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...