Grupare de traficanţi de migranţi din Dolj, destructurată de poliţişti şi procurorii DIICOT. Cereau între 500 şi 1.000 euro pentru fiecare migrant dus în Europa de Vest

Data:

Share post:

Şase persoane au fost arestate preventiv după ce poliţiştii BCCO şi procurorii DIICOT Craiova au destructurat o reţea de trafic de migranţi, constituită în judeţul Dolj.

Anchetatorii spun că, începând cu luna septembrie 2023, membrii unui grup infracțional organizat, constituit în județul Dolj, ar fi racolat, îndrumat, adăpostit, transportat și transferat migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României cu destinația finală Europa de Vest, obținând pentru fiecare migrant între 500 și 1.000 de euro.

Aceștia ar fi fost preluați de pe malul bulgăresc al Dunării și ar fi fost transportați cu bărci pneumatice, iar după intrarea pe teritoriul României ar fi fost conduși pe jos, până la autovehiculele care i-ar fi preluat și transportat spre granița de vest.

„Pe parcursul administrării probatoriului, au fost documentate și oprite trei astfel de transporturi, fiind identificați 57 de migranți, de origine siriană”, transmit anchetatorii.

De asemenea, la data de 29 noiembrie, au fost puse în aplicare nouă mandate de percheziție domiciliară, în județele Dolj și Mehedinți, în urma cărora au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă.

La aceeași dată, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea a 8 persoane, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de 30 noiembrie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj a dispus arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a 6 persoane și măsura arestului la domiciliu, față de alte două.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități au participat jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Craiova.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...