Hackerii au atacat Camera Deputaților. Printre datele furate se numără şi cele ale premierului Marcel Ciolacu

Data:

Share post:

Baza de date a Camerei Deputaților a fost spartă astăzi de hackeri, după o breșă de securitate. Printre parlamentarii cărora le-au fost accesate datele se numără și premierul Marcel Ciolacu.

Incidentul a fost confirmat pentru News.ro de Secretariatul General al forului legislativ, care a anunțat că în acest moment nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Secretariatul General al Camerei Deputaților a precizat că majoritatea datelor vizate sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public.

„A avut loc, într-adevăr, o breşă de securitate. În acest moment, nu avem nicio solicitare de răscumpărare a datelor. Ca urmare a acestei situaţii, Departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT”, a anunţat oficial Secretariatul General al Camerei Deputaţilor.

Potrivit surselor HotNews.ro, au fost accesate documente personale ale deputaților, mai exact cărțile de identitate ale acestora. Printre parlamentarii cărora le-au fost accesate datele se numără și premierul Marcel Ciolacu.

Articole similare

Se cere demisia prefectului Ștefan Nicolae după ce a participat la mitingul neautorizat al PNL Slatina

PSD Olt cere demisia noului prefect Ștefan Nicolae, chiar în ziua în care acesta a depus jurământul. Președintele PSD...

Tânăr din Olt în comă după ce a încercat să-şi pună capăt zilelor. S-a aruncat de la etaj

Tragedie în judeţul Olt. Un bărbat, în vârstă de 35 de ani, se zbate între viaţă şi moarte...

Un preot a primit acord pentru a candida din partea AUR la funcţia de primar

​Un preot din Suceava a solicitat și a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru a candida la...

Femeie rănită în urma unui accident grav la Vâlcea

O femeie a ajuns astăzi la spital în urma unui accident grav petrecut în localitatea Călimănești, pe DN7,...