Haine de un milion de euro retrase urgent de la vânzare de Protecţia Consumatorului

Data:

Share post:

Produse textile în valoare de aproximativ 1 milion de euro au fost retrase temporar de la comercializare de către comisarii Protecţiei Consumatorilor, din pricina lipsei etichetelor sau a informaţiilor complete de pe etichete.

Potrivit Agerpres, acţiunile de control s-au desfăşurat atât în mediul urban cât şi mediul rural, în special în pieţe şi oboare, supermarket-uri şi en-gross-uri, locuri unde se desfăşoară o activitate comercială intensă şi unde există un aflux mare de cumpărători, dar şi în restul magazinelor care desfăşoară activităţi de comerţ. Potrivit conducerii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Buzău, în urma activităţilor de control au fost retrase total sau parţial de la comercializare mai multe produse alimentare şi nealimentare, respectiv articole textile care nu respectau regulile de etichetare.

„Au fost efectuate 23 de controale în luna decembrie, până la această dată, în urma cărora au fost constatate nereguli şi au fost aplicate 17 sancţiuni din care 13 cu amendă contravenţională în cuantum de 160.000 lei şi 6 avertisment. Au fost retrase de la comercializare produse alimentare în valoare de 15.868 lei şi au fost oprite temporar produse nealimentare în valoare de aproximativ 4,3 milioane lei. Vorbim despre neetichetări, sunt produse textile, marea majoritate din magazinele chinezeşti. Acolo sunt cantităţi foarte mari şi nu prea au fost atenţi la etichetele în limba română, la traduceri sau inexistenţa acestora”, a declarat comisar şef CJPC, Cornelia Galer.

Acţiunile desfăşurate de-a lungul lunii decembrie au fost realizate de un minim de comisari în situaţia în care la nivelul instituţiei doar doi angajaţi au drept de emitere a documentelor de control.

Printre abaterile sancţionate de comisari s-au mai regăsit comercializarea unor produse alimentare fără elemente de identificare, comercializarea unor produse alimentare cu modificări organoleptice (zone cu mucegai, miros înţepător nespecific) sau comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită.

Articole similare

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...

Bărbat arest după ce ar fi violat-o pe fiica de 13 ani a concubinei sale

Un bărbat, în vârstă de 49 de ani, din Sălaj a fost arestat preventiv pentru că ar fi...

Accident cumplit. Un motociclist a murit după ce s-a izbit într-o cisternă

Tragedie pe şosea. Un motociclist, în vârstă de 35 de ani a murit, astăzi, în judeţul Satu Mare, după...