H&M și un reciclator înfiinţează o companie care va vinde haine second-hand

Data:

Share post:

Compania de gestionare a deșeurilor Remondis și lanțul suedez de fashion H&M au anunțat miercuri înființarea unei societăți mixte pentru reciclarea hainelor și stimularea sustenabilităţii.

Potrivit agenţie germane de presă dpa, societatea mixtă Looper Textile va colecta, sorta și vinde articole textile uzate, a declarat directorul executiv al acesteia, Emily Bolon.

CITEŞTE ŞI: Au fost stabilite reguli noi pentru exmatricularea elevilor. Statutul, în consultare publică

În prezent, în Uniunea Europeană, 60% din textilele aruncate ajung direct la gunoi și doar 40% sunt reciclate, a spus ea. Bolon a declarat că societatea își propune să stimuleze economia circulară și va utiliza o nouă tehnologie de sortare.

Ecologiștii nu sunt impresionați

H&M este o companie de „fast-fashion” care consumă resurse importante cu modelul de afaceri al hainelor care circulă rapid, a declarat Viola Wohlgemuth de la Greenpeace.

„În esența sa, societatea mixtă nu este vorba despre sustenabilitate, ci despre asigurarea unor țesături textile din ce în ce mai valoroase  fluxuri de textile valoroase”, a spus ea.

Wohlgemuth a citat strategia UE pentru promovarea utilizării fibrelor reciclate, crescând astfel cererea și creșterea a profiturilor pentru H&M și Remondis.

Textilele ar trebui în schimb să fie produse astfel încât să poată fi reciclate cu tehnologia existentă și să nu fie arse în instalații de incinerare a deșeurilor sau exportate ca deșeuri, așa cum a fost cazul până acum, a adăugat ea.

„Pentru aceasta, H&M și întreaga industrie fast-fashion trebuie să se schimbe urgent”, a spus activista.

 

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...