H&M și un reciclator înfiinţează o companie care va vinde haine second-hand

Data:

Share post:

Compania de gestionare a deșeurilor Remondis și lanțul suedez de fashion H&M au anunțat miercuri înființarea unei societăți mixte pentru reciclarea hainelor și stimularea sustenabilităţii.

Potrivit agenţie germane de presă dpa, societatea mixtă Looper Textile va colecta, sorta și vinde articole textile uzate, a declarat directorul executiv al acesteia, Emily Bolon.

CITEŞTE ŞI: Au fost stabilite reguli noi pentru exmatricularea elevilor. Statutul, în consultare publică

În prezent, în Uniunea Europeană, 60% din textilele aruncate ajung direct la gunoi și doar 40% sunt reciclate, a spus ea. Bolon a declarat că societatea își propune să stimuleze economia circulară și va utiliza o nouă tehnologie de sortare.

Ecologiștii nu sunt impresionați

H&M este o companie de „fast-fashion” care consumă resurse importante cu modelul de afaceri al hainelor care circulă rapid, a declarat Viola Wohlgemuth de la Greenpeace.

„În esența sa, societatea mixtă nu este vorba despre sustenabilitate, ci despre asigurarea unor țesături textile din ce în ce mai valoroase  fluxuri de textile valoroase”, a spus ea.

Wohlgemuth a citat strategia UE pentru promovarea utilizării fibrelor reciclate, crescând astfel cererea și creșterea a profiturilor pentru H&M și Remondis.

Textilele ar trebui în schimb să fie produse astfel încât să poată fi reciclate cu tehnologia existentă și să nu fie arse în instalații de incinerare a deșeurilor sau exportate ca deșeuri, așa cum a fost cazul până acum, a adăugat ea.

„Pentru aceasta, H&M și întreaga industrie fast-fashion trebuie să se schimbe urgent”, a spus activista.

 

Articole similare

Ministrul Justiţiei a transmis propunerile pentru şefia DNA. Cine se află pe listă

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a transmis, joi, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef...

Pesta porcină continuă să facă probleme. Sunt active 10 focare

Pesta porcină africană contină să creeze probleme la nivel naţional. Ieri zece focare de pestă porcină africană (PPA)...

Circulaţie cu restricţii pe un drum din judeţul Vâlcea

Circulaţia se va desfăşura cu restricţii, mâine, pe un sector important de drum din judeţul Vâlcea. Este vorba despre...

Asigurători nemulţumiţi de plafonarea tarifelor RCA. Acuză că se încalcă legislația europeană

Reprezentanții companiilor de asigurări din România au transmis joi, printr-un comunicat de presă, că plafonarea tarifelor RCA încalcă...