H&M și un reciclator înfiinţează o companie care va vinde haine second-hand

Data:

Share post:

Compania de gestionare a deșeurilor Remondis și lanțul suedez de fashion H&M au anunțat miercuri înființarea unei societăți mixte pentru reciclarea hainelor și stimularea sustenabilităţii.

Potrivit agenţie germane de presă dpa, societatea mixtă Looper Textile va colecta, sorta și vinde articole textile uzate, a declarat directorul executiv al acesteia, Emily Bolon.

CITEŞTE ŞI: Au fost stabilite reguli noi pentru exmatricularea elevilor. Statutul, în consultare publică

În prezent, în Uniunea Europeană, 60% din textilele aruncate ajung direct la gunoi și doar 40% sunt reciclate, a spus ea. Bolon a declarat că societatea își propune să stimuleze economia circulară și va utiliza o nouă tehnologie de sortare.

Ecologiștii nu sunt impresionați

H&M este o companie de „fast-fashion” care consumă resurse importante cu modelul de afaceri al hainelor care circulă rapid, a declarat Viola Wohlgemuth de la Greenpeace.

„În esența sa, societatea mixtă nu este vorba despre sustenabilitate, ci despre asigurarea unor țesături textile din ce în ce mai valoroase  fluxuri de textile valoroase”, a spus ea.

Wohlgemuth a citat strategia UE pentru promovarea utilizării fibrelor reciclate, crescând astfel cererea și creșterea a profiturilor pentru H&M și Remondis.

Textilele ar trebui în schimb să fie produse astfel încât să poată fi reciclate cu tehnologia existentă și să nu fie arse în instalații de incinerare a deșeurilor sau exportate ca deșeuri, așa cum a fost cazul până acum, a adăugat ea.

„Pentru aceasta, H&M și întreaga industrie fast-fashion trebuie să se schimbe urgent”, a spus activista.

 

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...