Meteorologii au emis, joi, două avertizări cod galben de vânt puternic și viscol, în general la munte, pentru județe din Banat, Moldova, Transilvania, Oltenia și Dobrogea.

Prima avertizare cod galben este în vigoare joi, între orele 10.00 și 22.00 și vizează intensificări ale vântului în Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei și viscol la munte, în special la altitudini de peste 1.700 de metri.  Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h.
La munte, în special la altitudini de peste 1700 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă, spun meteorologii.
Potrivit ANM, în Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90…110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

În Capitală, până vineri, la ora 22.00, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad, arată prognoza specială pentru București.