Iluminatul public, extins pe două străzi din Slatina

Data:

Share post:

Municipalitatea extinde reţeaua de iluminat public pe străzile Agricultorului şi Poenii, potrivit unui proiect aprobat recent de Consiliul Local Slatina.

Potrivit sursei citate, pentru extinderea reţelei de iluminat pe strada Agricultorului, valoarea investiţiei se ridică la 466.197, 80 lei, fără TVA. În timp ce costurile pentru investiţia de pe strada Poenii ajung la 114.626,92 lei, fără TVA.

CITEŞTE ŞI: Laboratoarele liceelor, școlilor profesionale, palatelor sau cluburilor elevilor, dotate prin PNRR. Proiectele pot fi depuse până în martie

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei pentru Administrarea Străzilor şi Iluminatului Public (DASIP), în prezent nu există iluminat public, în zonele vizate de investiţie.

„Realizarea unui iluminat corespunzător determină în special reducerea cheltuielilor indirecte, reducerea numărului de accidente pe timp de noapte, reducerea riscului de accidente rutiere, reducerea numărului de agresiuni contra persoanelor, îmbunătăţirea climatului social şi cultural prin creşterea siguranţei activităţilor pe durata nopţii”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Pe cele două străzi vor fi instalate sisteme de iluminat cu LED. Investiţia de pe strada Agricultorului presupune montarea a 22 de stâlpi metalici înalţi de 8 metri, 22 de aparate cu LED de 36 waţi şi 750 metri de reţea subterană. Pe strada Poenii, vor fi instalaţi 3 stâlpi de beton, 10 corpuri de iluminat cu LED cu o putere de 36 waţi, 40 de metri de reţea subterană şi 250 de metri de reţea aeriană.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...