În ce scandal uriaș e implicată șefa ITIA care a suspendat-o nedrept pe Halep? Ajută trișorii

Data:

Share post:

În ce scandal uriaș e implicată șefa ITIA care a suspendat-o nedrept pe Halep? Este acuzată că ajută sportivii să treacă testele anti-doping spunându-le la ce oră și în ce zi vor fi controalele.

Simona Halep a reușit să scape de suspendarea de 4 ani primită de la șefa ITIA după ce tribunalul sportiv de la Lausane i-a redus pedeapsa la doar 9 luni.

Astfel, Halep poate reveni fără probleme pe terenul de tenis la turneul de la Miami. Ea se afla sigur la turneele pe zgură și poate chiar la Jocurile Olimpice.

În ce scandal uriaș e implicată șefa ITIA care a suspendat-o nedrept pe Halep? Ajută trișorii

Presa din România a scris despre controversata șefă a Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) care a suspendat-o 4 ani pe Simona Halep.

Nicole Sapstead, directoarea programului antidoping al ITF, le-a scris, anul trecut, jucătorilor de tenis pentru a-i informa că vor fi testați în zilele premergătoare turneului Miami Open din acest an, care a început în martie.

Organismul de conducere a tenisului mondial a fost acuzat că a fost îngăduitor în privința dopajului, după ce o investigație Daily Mail a descoperit că Federația Internațională de Tenis îi lasă pe cei mai buni jucători din lume să își programeze singuri testele antidoping.

Jucătorii au fost invitați să își programeze perioade de timp pentru testele de dopaj sanguin înainte de turneul de la Miami Open de anul trecut, o metodă despre care experții antidoping spun că face o „diferență uriașă” pentru trișorii care încearcă să scape de depistare.

Jucătorii au fost, de asemenea, anunțați că vor fi sprelevate probe de sânge înainte de Openul Franței din 2019 și de US Open de anul trecut. Pe larg în LINK-ul de mai jos

Cum a învins Halep la Tribunalul Sportiv

Simona Halep a redus suspenadrea de 4 ani dată de ITIA la doar 9 luni la TAS. Reacțiile au fost rapide și euforice. Kim Clijters a intuit faptul că TAS ar putea ține seamă de faptul că Halep este doar victima lui Mouratoglou.

Înainte de a sosi răspunsul definitiv pe această temă, Kim Clijsters a răbufnit dur la adresa lui Patrick Mouratoglou, pe care îl consideră principalul responsabil pentru situația în care se află românca.

În timpul podcastului lui Andy Roddick, fosta campioană belgiană a explicat: „Pentru mine, cel mai mare semnal de alarmă este echipa. Nu pot să cred că nu există consecințe pentru echipă, ci doar pentru sportiv. Echipa ei a fost cea care i-a sugerat să ia acel supliment, luându-l fără nicio ezitare.

Articole similare

Femeie şi copil de doi ani, spulberaţi de o maşină pe trecerea de pietoni, în Slatina. Copilul a decedat la spital, şoferul a fost...

Doar o pedeapsă cu suspendare au decis judecătorii pentru şoferul în vârstă de 54 de ani, din Scornicești,...

Femeie militar, arestată după ce și-ar fi bătut crunt fetiţa de doar două luni

O angajată a Ministerului Apărării Naționale acuzată că și-ar fi agresat propria fetiță, un bebeluș de două luni,...

Adolescentă izolată după un viol, în timp ce presupusul agresorul, fost primar, umblă liber

Situaţie revoltătoare într-o comună din judeţul Botoşani. După ce zilele trecute fostul primar al localităţii  Viişoara a fost...

Bărbat din Olt, ucis cu brutalitate. Un consătean a intrat pest el în casă şi l-a lovit cu o bâtă în cap, până n-a...

Un bărbat din Valea Mare a fost condamnat la nouă ani de închisoare, după ce l-a ucis pe...