Înalta Curte a amânat decizia privind legea pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie

Data:

Share post:

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, să amâne pentru data de 13 martie luarea unei hotărâri privind aplicarea în totalitate a Legii nr.107/2021, de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Sindicaliștii Energia Rovinari, în frunte cu președintele Constantin Mitrescu și vicepreședintele Manu Tomescu, au pichetat, luni dimineață, sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție în speranța că magistrații vor decide ca actul normativ să fie aplicat unitar în toată țara de Casa de Pensii.

Pichetarea a fost organizată de Federația Energetica participând sindicaliști și din  alte județe ale țării, spune Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, potrivit Radio Infinit.

La protestul de la Înalta Curte au participat și foști angajați ai Termocentralei Mintia, rămași pe drumuri după ce unitatea a fost închisă.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății, despre epidemia de gripă: „În două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul situației în care ne aflăm”

„Ne vom bate ca să nu existe riscul să se ajungă ca la Mintia” spune Manu Tomescu.

Florin Cimpoieru, lider sindical la Termocentrala Craiova 2, speră ca acțiunea de la Înalta Curte de Casație și Justiție să-i sensibilizeze pe guvernanți să ia măsurile care se impun, astfel încât angajații din minerit și energie să nu-și mai pună viețile în pericol.

Articole similare

Se fac angajări, la stat. Mai multe posturi scoase la concurs, în Olt

Mai multe instituţii publice din judeţul Olt fac angajări, în această perioadă, pentru cele mai multe dintre posturile...

Bărbat rănit din cauza vântului puternic. Remorca unui camion s-a dezmembrat şi a lovit un TIR

Un bărbat, în vârstă de 56 de ani a fost rănit, marţi, după ce remorca unui camion s-a...

Percheziții la Aeroportul din Otopeni. Sunt vizate contracte de închiriere a unor spații comerciale

Procurorii DNA au descins astăzi la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Aceştia anchetează contractele de închiriere a spațiilor...

Schimbări cu privire la pensiile speciale. Comisiile de specialitate din Senat au adoptat mai multe amendamente

Senatorii au dezbătut, marți, în ședințele de specialitate proiectul legilor speciale și amendamentele convenite în Coaliție. Amendamentele propuse...