Înalta Curte a amânat decizia privind legea pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie

Data:

Share post:

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, luni, să amâne pentru data de 13 martie luarea unei hotărâri privind aplicarea în totalitate a Legii nr.107/2021, de reducere cu 13 ani a vârstei de pensionare în minerit și energie.

Sindicaliștii Energia Rovinari, în frunte cu președintele Constantin Mitrescu și vicepreședintele Manu Tomescu, au pichetat, luni dimineață, sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție în speranța că magistrații vor decide ca actul normativ să fie aplicat unitar în toată țara de Casa de Pensii.

Pichetarea a fost organizată de Federația Energetica participând sindicaliști și din  alte județe ale țării, spune Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, potrivit Radio Infinit.

La protestul de la Înalta Curte au participat și foști angajați ai Termocentralei Mintia, rămași pe drumuri după ce unitatea a fost închisă.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății, despre epidemia de gripă: „În două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul situației în care ne aflăm”

„Ne vom bate ca să nu existe riscul să se ajungă ca la Mintia” spune Manu Tomescu.

Florin Cimpoieru, lider sindical la Termocentrala Craiova 2, speră ca acțiunea de la Înalta Curte de Casație și Justiție să-i sensibilizeze pe guvernanți să ia măsurile care se impun, astfel încât angajații din minerit și energie să nu-și mai pună viețile în pericol.

Articole similare

UPDATE | Accident GRAV în județul Olt. Patru mașini implicate, o persoană încarcerată (FOTO)

UPDATE 2: Bilanț final: 12 persoane implicate, 9 persoane transportate la UPU Slatina, 3 persoane au fost monitorizate...

Emil Moţ a aprins iluminatul festiv şi a deschis Târgul de Crăciun al Slatinei. Mii de slătineni au fost prezenţi (FOTO&VIDEO)

Primarul Slatinei, Emil Moţ, a dat vineri seară startul oficial al Sărbătorilor de Iarnă. Edilul a aprins iluminatul...

Un tânăr din Slatina s-a ales cu dosar penal după ce, băut fiind, a urcat la volanul unei maşini

Un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Slatina, este cercetat penal după ce, noaptea trecută, a...

Ziua Naţională. Sărbătoare cu aproape 3.000 oameni, la Slatina (FOTO)

Aproape 3.000 de persoane au participat, vineri dimineaţă, la evenimentele desfăşurate cu ocazia Zilei Naţionale a României, la...