Încă o categorie de sindicalişti ameninţă cu proteste

Data:

Share post:

După ce angajaţii din educaţie au demarat săptămâna trecută o grevă generală, astăzi, o nouă categorie de sindicalişti ameninţă cu proteste. Este vorba despre Uniunea Națională a sindicatelor TESA din Sănătate, care a anunțat declanșarea unor acțiuni de protest acuzând „discriminarea salarială”.

„UNIUNEA TESA, organizație sindicală reprezentativă pe grup de unități la nivel național, va declanșa acțiuni de protest care ar putea culmina cu încetarea lucrului pe termen nelimitat, în cazul în care DISCRIMINAREA SALARIALĀ , care trenează de 6 ani în sistemul sanitar, nu va fi eliminată complet prin noua lege a salarizării.

De asemenea Uniunea TESA se va solidariza cu acțiunile de protest ale celorlalte federații sindicale din sănătate care susțin eliminarea discriminării personalului TESA, personalului BBC (biologi, biochimiști, chimiști) și a celorlalte categorii de salariați din sistem care au fost nedreptățite de actuala lege a salarizării”, au transmis sindicaliştii.

Potrivit acestora revendicările Uniunii TESA sunt susținute şi de Confederația Sindicală Națională MERIDIAN, precum și de CESI-Confederația Europeana a Sindicatelor Independente. Aceasta din urmă a trimis recent de la Bruxelles două scrisori de susținere a revendicărilor UNIUNII TESA atât ministrului Marius Budăi cât si ministrului Alexandru Rafila.

„Varianta de salarizare în sănătate elaborată la nivelul Ministerul Sănătății și predată Ministerului Muncii, ca propunere pentru integrare în noua lege a salarizării, o considerăm ca fiind una acceptabilă pentru continuarea negocierilor. Uniunea TESA este solidară cu greva din educație și considerăm revendicările colegilor sindicaliști ca fiind perfect justificate. Promisiunile guvernaților de a stabili în noua lege a salarizării sănătatea si educația drept domenii prioritare trebuie să se transforme în sfârșit în fapte”, au mai spus sindicaliştii.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...