INCENDIU la o şcoală din Olt. Elevii şi profesorii au ieşit din clădire, când au văzut focul (UPDATE)

Data:

Share post:

UPDATE 3 (ora 16.00): Echipajele de intervenție acționează în continuare pentru îndepărtarea efectelor incendiului.

Pe timpul intervenției, acoperișul și tavanele cu structura de lemn, s-au prăbușit în interior, pe aproximativ 70-80 la sută din suprafață.

Se acționează și pentru decopertarea acoperișului, în zonele în care nu este prăbușit, pentru a îndepărta riscul de reizbucnire a incendiului.

Clădirea este afectată în proporție mare.

UPDATE 2: Elevii şcolii care a fost cuprinsă de incendiu vor fi relocaţi, anunţă inspectorul şcolar general Adrian Brăbulete.

Acesta a fost la faţa locului, din primele clipe ale intervenţiei pompierilor.

„Evacuarea s-a făcut fără panică. Evaluând situaţia de la faţa locului, am stabilit relocarea copiilor. Astfel, cei 54 de copii din ciclul primar vor învăţat tot în satul Branişte, în Centrul de zi, după-amiaza, iar ceilalţi 50 de copii, tot după-amiază, dar la Optaşi-Măgura. Important de precizat este că profesorii sunt aceiaşi în ambele localităţi. Săptămâna viitoare este vacanţă şi ne putem ocupa să găsim cele mai bune soluţii”, a declarat Bărbulete.

UPDATE: Mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu o autospecială din cadrul Detașamentului Slatina.

Construcția este prevăzută cu tavane din lemn, iar pe timpul intervenției mai multe elemente din acoperiș s-au prăbușit în interior, clădirea fiind afectată semnificativ.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Un incendiu a cuprins, vineri, acoperişul şcolii din comuna Sârbii Măgura, satul Branişte. Elevii şi cadrele didactice au reuşit să iasă din şcoală, atunci când au observat incendiul.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că intervin echipaje de la Stația Scornicești și Detașamentul Slatina

CITEŞTE ŞI: Kaufland Caracal se deschide de miercuri

„Incendiul se manifestă la nivelul acoperișul, pe aproximativ 300 de metri pătrați. 34 de copii, patru cadre didactice și două persoane care fac parte din categoria personalului auxiliar s-au evacuat în momentul observării incendiului. La fața locului acționează trei autospeciale cu apă și spumă, o autoscară, o autospecială de primă intervenție și un echipaj SMURD. De asemenea, în sprijinul pompierilor intervin și SVSU Sârbii Măgura și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță. Intervenția este în desfășurare”, a declarat el.

O persoană cu atac de panică, cadru didactic, a fost asistată la fața locului și a refuzat transportul la spital. Copiii au fost preluaţi de părinţi, în siguranţă.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...