INCENDIU la o şcoală din Olt. Elevii şi profesorii au ieşit din clădire, când au văzut focul (UPDATE)

Data:

Share post:

UPDATE 3 (ora 16.00): Echipajele de intervenție acționează în continuare pentru îndepărtarea efectelor incendiului.

Pe timpul intervenției, acoperișul și tavanele cu structura de lemn, s-au prăbușit în interior, pe aproximativ 70-80 la sută din suprafață.

Se acționează și pentru decopertarea acoperișului, în zonele în care nu este prăbușit, pentru a îndepărta riscul de reizbucnire a incendiului.

Clădirea este afectată în proporție mare.

UPDATE 2: Elevii şcolii care a fost cuprinsă de incendiu vor fi relocaţi, anunţă inspectorul şcolar general Adrian Brăbulete.

Acesta a fost la faţa locului, din primele clipe ale intervenţiei pompierilor.

„Evacuarea s-a făcut fără panică. Evaluând situaţia de la faţa locului, am stabilit relocarea copiilor. Astfel, cei 54 de copii din ciclul primar vor învăţat tot în satul Branişte, în Centrul de zi, după-amiaza, iar ceilalţi 50 de copii, tot după-amiază, dar la Optaşi-Măgura. Important de precizat este că profesorii sunt aceiaşi în ambele localităţi. Săptămâna viitoare este vacanţă şi ne putem ocupa să găsim cele mai bune soluţii”, a declarat Bărbulete.

UPDATE: Mijloacele de intervenție au fost suplimentate cu o autospecială din cadrul Detașamentului Slatina.

Construcția este prevăzută cu tavane din lemn, iar pe timpul intervenției mai multe elemente din acoperiș s-au prăbușit în interior, clădirea fiind afectată semnificativ.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Un incendiu a cuprins, vineri, acoperişul şcolii din comuna Sârbii Măgura, satul Branişte. Elevii şi cadrele didactice au reuşit să iasă din şcoală, atunci când au observat incendiul.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, a declarat că intervin echipaje de la Stația Scornicești și Detașamentul Slatina

CITEŞTE ŞI: Kaufland Caracal se deschide de miercuri

„Incendiul se manifestă la nivelul acoperișul, pe aproximativ 300 de metri pătrați. 34 de copii, patru cadre didactice și două persoane care fac parte din categoria personalului auxiliar s-au evacuat în momentul observării incendiului. La fața locului acționează trei autospeciale cu apă și spumă, o autoscară, o autospecială de primă intervenție și un echipaj SMURD. De asemenea, în sprijinul pompierilor intervin și SVSU Sârbii Măgura și un echipaj de la Serviciul de Ambulanță. Intervenția este în desfășurare”, a declarat el.

O persoană cu atac de panică, cadru didactic, a fost asistată la fața locului și a refuzat transportul la spital. Copiii au fost preluaţi de părinţi, în siguranţă.

Articole similare

Ministrul Justiţiei a transmis propunerile pentru şefia DNA. Cine se află pe listă

Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei, a transmis, joi, preşedintelui Klaus Iohannis propunerile pentru funcţiile de procuror general şi procuror-şef...

Pesta porcină continuă să facă probleme. Sunt active 10 focare

Pesta porcină africană contină să creeze probleme la nivel naţional. Ieri zece focare de pestă porcină africană (PPA)...

Circulaţie cu restricţii pe un drum din judeţul Vâlcea

Circulaţia se va desfăşura cu restricţii, mâine, pe un sector important de drum din judeţul Vâlcea. Este vorba despre...

Asigurători nemulţumiţi de plafonarea tarifelor RCA. Acuză că se încalcă legislația europeană

Reprezentanții companiilor de asigurări din România au transmis joi, printr-un comunicat de presă, că plafonarea tarifelor RCA încalcă...