Infecția care se răspândește în Argentina. Sunt deja peste 40 de morți și zeci de mii de persoane infectate

Data:

Share post:

Argentina se confruntă cu un focar record de febră denga, care s-a soldat cu moartea a peste 40 de persoane, infecția a facut ravagi peste 60.000 de oameni, au făst afectati în principal în nord-vestul ţării, relatează BBC.

Infecția din Argentina este răspândită de ţânţarii Aedes aegypti, iar ultimul focar mare care a afectat Argentina a fost în 2020.

Totuşi, Ministerul Sănătăţii spune că au început să crească aceste cazuri de denga.

Biologii iradiază mii de ţânţari masculi în laboratoare, pentru a fi eliberaţi mai târziu, în speranţa că descendenţii lor nu vor fi viabili din cauza leziunilor ADN-ului, potrivit News.ro.

„Acest ţânţar, din cauza creşterii temperaturii din ţara noastră şi din lume… este capabil să se răspândească mai mult. Populaţia lor continuă să se deplaseze mai spre sud”, a declarat biologul Marianela Garcia Alba, citată de agenţia de presă Reuters.

Scopul este de a face din ţânţarii care au fost expuşi la radiaţii tipul dominant, pentru a reduce răspândirea denga, a adăugat ea.

Provinciile de nord-vest Salta, Tucumán şi Jujuy, în apropierea graniţelor Argentinei cu Chile şi Bolivia, au înregistrat cel mai mare număr de decese.

Simptomele denga includ febră, dureri de cap, greaţă şi dureri musculare.

Ministerul Sănătăţii a îndemnat oamenii să intensifice măsurile împotriva ţânţarilor, inclusiv plase de ţânţari pe uşi şi ferestre, folosirea insecticidelor şi îndepărtarea oricăror recipiente de apă care ar putea acţiona ca teren de reproducere.

Articole similare

Angajări la Spitalul Slatina şi la o primărie din Olt

Se fac angajări la o primărie din Olt şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, data limită pentru...

Şofer prins gonind cu 275 de km/h. Ce i-au făcut poliţiştii

Un tânăr s-a ales cu o amendă usturătoare după ce a fost prins de poliţişti gonind cu 275...

Cum se anunţă vremea în Oltenia în următoarele săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte,...

Măsurătorile făcute în zona locuinţei din Dolj care a explodat şi în curţile vecine indică în continuare prezenţa metanului, în diverse concentraţii

Autorităţile din judeţul Dolj au continuat, luni, măsurătorile în satul Bâzdâna, comuna Calopăr, acolo unde o casă a...