Întâlnire a lui George Simion cu serviciile speciale rusești confirmată de un spion ucrainean

Data:

Share post:

Un general ucrainean din serviciile de spionaj susţine că un ofițer al serviciului secret SBU, care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici, a confirmat cel puțin o întâlnire a deputatului român George Simion cu serviciile speciale rusești.

„În ceea ce privește un alt politician român, deputatul George Simion, și contactele sale cu reședința serviciilor speciale rusești din Ucraina, (generalul) Skipalski a declarat că un ofițer SBU care a lucrat la Cernăuți în timpul președinției lui Ianukovici a confirmat cel puțin o astfel de întâlnire”, scrie publicația ucraineană Obozrevatel.

General-locotenentul Oleksandr Skipalski este primul șef al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei (GUR) și fostul prim-vicepreședinte al SBU, serviciul secret al Ucrainei. Publicația ucraineană notează, citând o sursă din cadrul serviciului de securitate ucrainean, că George Simion nu a mai fost lăsat să intre în Ucraina din 2021, iar interdicția este valabilă până în martie 2024.

Ofițerul ucrainean mai spune că, pentru o lungă perioadă de timp, în Ucraina a existat o activitate galopantă a serviciilor speciale rusești. „Am făcut parte din categoria ofițerilor care au fost preocupați de relaxarea regimului de contraspionaj în Ucraina cu mult înainte de confiscarea Crimeei noastre. Pe vremea lui Ianukovici (…) Ucraina a fost transformată într-un teritoriu în care serviciile speciale rusești se întâlneau în deplină liniște și pace. De aceea, permiteau în mod absolut o astfel de activitate (a lui Simion cu serviciile speciale rusești. – n.r.)”, a declarat Skipalski.

Informaţie lansată de un fost ministru de apărare al Republicii Moldova

Acest articol din presa ucraineană vine după ce, la sfârșitul lunii martie, Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din Republica Moldova, a susținut că George Simion a avut o întâlnire, în urma că 12 ani, cu un șef al seviciului secret rusesc FSB, transmite Adevărul, care citează În Linie Dreaptă. Într-o reacție pentru „Adevărul”, departamentul de comunicare al AUR a negat acuzațiile aduse la adresa lui Simion.

George Simion a respins acuzația, afirmând că fostul ministru moldovean e o „conservă”, potrivit G4Media.

Articole similare

Medic lăsat fără drept de practică după moartea unei adolescente de 15 ani

Un medic de la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean din Satu Mare a fost exclus din...

Cod galben în Oltenia. Se anunţă averse torenţiale şi grindină

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități însemnate de...

Două redacţii au întrerupt colaborarea cu ziaristul acuzat că a violat o colegă

Acuzaţia de viol făcută de jurnalista Adina Florea la adresa fostului său coleg Răzvan Băltăreţu nu a rămas...

Afacere cu buletine pentru ucraineni denunţată de cei implicaţi. La o adresă ar figura 7.000 de persoane

Situaţie incredibilă în comuna Vârfu Câmpului din judeţul Botoşani. Aflată la mică distanţă de graniţa cu Ucraina, în...