Inteligenţa Artificală nu există, la Guvern. Răspunsurile lui ION, preînregistrate, iar discuţia cu Ciucă regizată

Data:

Share post:

Robotul ION, bazat pe Inteligența Artificială (AI) nu este încă finalizat, iar dialogul cu premierul Nicolae Ciucă din ședința de Guvern din 1 martie a fost regizat, a recunoscut Nicu Sebe, coordonatorul echipei care coordonează acest proiect, într-un interviu cu Dragoș Stanca.

La întrebarea adresată de către moderator dacă ION există sau e doar o idee de proiect, în acest moment, răspunsul a fost că „Nu există, încă”.

Cu accent pe „încă”, a relatat Dragoș Stanca.

Dar cei implicați ne promit că lansarea lui e „o chestiune de luni, nu de ani”, susține Nicu Sebe. La discuția au participat și ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, care susține proiectul la nivel instituțional, și doi membri ai echipei lui Nicu Sebe.
Vocea, a unui actor, nu „a mii de români”

La întrebarea dacă dialogul cu ION purtat de premierul Ciucă a fost real sau doar o „scenetă”, răspunsul celor care au organizat-o este că da, a fost regizat.

„Acest lucru a fost, de altfel, relativ evident – pentru cine a sesizat că primul ministru a formulat diferit decât a redat ION în oglinda-simbol a campaniei de lansare.

La întrebarea dacă vocea a fost – conform anunțului inițial – obținută prin „sintetizarea vocilor a mii de români” sau un actor, răspunsul e că această voce simbolică, obținută din combinarea timbrului vocal al mai multor cetățeni, va urma”, a rezumat Dragoș Stanca, dialogul cu Sebastian Burduja și echipa proiectului.

explicaţii mai ample, pe PRESShub

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...