Inteligenţa Artificală nu există, la Guvern. Răspunsurile lui ION, preînregistrate, iar discuţia cu Ciucă regizată

Data:

Share post:

Robotul ION, bazat pe Inteligența Artificială (AI) nu este încă finalizat, iar dialogul cu premierul Nicolae Ciucă din ședința de Guvern din 1 martie a fost regizat, a recunoscut Nicu Sebe, coordonatorul echipei care coordonează acest proiect, într-un interviu cu Dragoș Stanca.

La întrebarea adresată de către moderator dacă ION există sau e doar o idee de proiect, în acest moment, răspunsul a fost că „Nu există, încă”.

Cu accent pe „încă”, a relatat Dragoș Stanca.

Dar cei implicați ne promit că lansarea lui e „o chestiune de luni, nu de ani”, susține Nicu Sebe. La discuția au participat și ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, care susține proiectul la nivel instituțional, și doi membri ai echipei lui Nicu Sebe.
Vocea, a unui actor, nu „a mii de români”

La întrebarea dacă dialogul cu ION purtat de premierul Ciucă a fost real sau doar o „scenetă”, răspunsul celor care au organizat-o este că da, a fost regizat.

„Acest lucru a fost, de altfel, relativ evident – pentru cine a sesizat că primul ministru a formulat diferit decât a redat ION în oglinda-simbol a campaniei de lansare.

La întrebarea dacă vocea a fost – conform anunțului inițial – obținută prin „sintetizarea vocilor a mii de români” sau un actor, răspunsul e că această voce simbolică, obținută din combinarea timbrului vocal al mai multor cetățeni, va urma”, a rezumat Dragoș Stanca, dialogul cu Sebastian Burduja și echipa proiectului.

explicaţii mai ample, pe PRESShub

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...