Inteligenţa Artificală nu există, la Guvern. Răspunsurile lui ION, preînregistrate, iar discuţia cu Ciucă regizată

Data:

Share post:

Robotul ION, bazat pe Inteligența Artificială (AI) nu este încă finalizat, iar dialogul cu premierul Nicolae Ciucă din ședința de Guvern din 1 martie a fost regizat, a recunoscut Nicu Sebe, coordonatorul echipei care coordonează acest proiect, într-un interviu cu Dragoș Stanca.

La întrebarea adresată de către moderator dacă ION există sau e doar o idee de proiect, în acest moment, răspunsul a fost că „Nu există, încă”.

Cu accent pe „încă”, a relatat Dragoș Stanca.

Dar cei implicați ne promit că lansarea lui e „o chestiune de luni, nu de ani”, susține Nicu Sebe. La discuția au participat și ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, care susține proiectul la nivel instituțional, și doi membri ai echipei lui Nicu Sebe.
Vocea, a unui actor, nu „a mii de români”

La întrebarea dacă dialogul cu ION purtat de premierul Ciucă a fost real sau doar o „scenetă”, răspunsul celor care au organizat-o este că da, a fost regizat.

„Acest lucru a fost, de altfel, relativ evident – pentru cine a sesizat că primul ministru a formulat diferit decât a redat ION în oglinda-simbol a campaniei de lansare.

La întrebarea dacă vocea a fost – conform anunțului inițial – obținută prin „sintetizarea vocilor a mii de români” sau un actor, răspunsul e că această voce simbolică, obținută din combinarea timbrului vocal al mai multor cetățeni, va urma”, a rezumat Dragoș Stanca, dialogul cu Sebastian Burduja și echipa proiectului.

explicaţii mai ample, pe PRESShub

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...