Interimarul PNL Olt Gigel Ştirbu a oferit către şase persoane postul de subprefect de Olt. Singura problemă e că postul este al PSD, conform negocierilor din Coaliţie

Data:

Share post:

Preşedintele interimar al PNL Olt, deputatul Gigel Ştirbu, a promis mai multor persoane funcţia de subprefect al judeţului, funcţie ocupată în prezent de Ana Maria Ciauşu. Doar că, potrivit protocolului negociat în Coaliţie, cele două funcţii de subprefect sunt ale PSD.

Potrivit informaţiilor Reporter 24, funcţia de subprefect a fost oferită de Gigel Ştirbu, în acelaşi timp, către şase persoane. Este vorba despre Cătălin Nedelcu, Mihai Glasu, George Ionică, consilierul judeţean Cătălin Giurea, directorul ANL Emanuel Oproiu. Totodată, Ştirbu i-a promis funcţia şi consilierului judeţean Gabriel Nicolescu, trecut recent la PSD, în schimbul revenirii în partid.

Pe lângă faptul că ispiteşte mai mulţi politicieni cu această funcţie, Gigel Ştirbu nu ţine cont de faptul că aceasta nu este a PNL să o poată oferi el.

Preşedintele PSD Olt, Marius Oprescu, a confirmat în urma negocierilor de la formarea actualei coaliţii s-a stabilit că PNL primeşte funcţia de prefect de Olt, iar cele două funcţii de subprefect merg la social-democraţi.

„Funcţiile de prefect şi subprefect sunt funcţii politice şi au fost negociate înainte de formarea alianţei. Cele două posturi de subprefect de Olt sunt ale PSD, conform acestei negocieri. Cei de la PNL nu pot să promită funcţia de subprefect, dacă nu este a lor. Îi sfătuiesc să consulte hârtiile de la Bucureşti”, a declarat Marius Oprescu.

Context

Postul pe care Gigel Ştirbu îl oferă în stânga şi în dreapta este ocupat în prezent de Ana Maria Ciauşu, care a demisionat din PNL Olt, la începutul lunii.

Aceasta şi-a anunţat demisia pe pagina personală de Facebook, arătând cu degetul chiar către deputatul Ştirbu.

Totodată, Ana Maria Ciauşu a publicat mesajul pe care i l-a trimis parlamentarului prin intermediul mesageriei WhatsApp.

PNL Olt, aruncat în haos

Din luna august, haosul şi instabilitatea au pus stăpânire pe PNL Olt, cu girul direct al deputatului Gigel Ştirbu. Totul a început cu numirea omului său, Mario De Mezzo, pe funcţia de prefect de Olt, la începutul lunii august. Au urmat schimbări şi la nivelul unor agenţii – ANL, ISCIR, dar şi la Inspectoratul Şcolar, Garda de Mediu şi Finanţe.

„Mutările” au fost făcute doar pentru a-i slăbi puterea lui Liviu Voiculescu, preşedinte al filialei până săptămâna trecut. Acesta a demisionat, iar Gigel Ştirbu a fost numit preşedinte interimar, după cum Reporter 24 a relatat pe acest subiect. În această calitate, el trebuie să organizeze alegeri pentru funcţia de preşedinte, în termen de 30 de zile.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...