Investiţie de opt milioane de euro, într-un oraş din Olt. Apar 80 de noi locuri de muncă

Data:

Share post:

Cea mai mare și modernă fermă de creștere a păsărilor din județul Olt a fost inaugurată de Grupul Carmistin în oraşul oltean Potcoava. Noua unitate de producție va fi integrată în viitoarea platformă de creștere păsări pe care compania o  dezvoltă în zonă, în completarea celor deținute la Vâlcea și Târgu Jiu.

Potrivit unui comunicat al companiei, ferma de la Potcoava înglobează cele mai actuale facilități tehnologice, dezvoltate de Carmistin printr-un parteneriat cu furnizori de top din Germania și Belgia. Astfel, vorbim despre prima fermă a Grupului care beneficiază de o centrală ce utilizează biomasă pentru încălzirea halelor. De asemenea, pentru consumul de energie electrică proiectul a fost prevăzut cu panouri fotovoltaice montate pe acoperișurile halelor, lucru care va reduce considerabil costul operațional.

Pentru ventilație, cele 33 hale din fermă funcționează pe baza unui sistem tehnologic ultramodern, fiind utilizate așa-numitele ventilatoare cu motoare cu magneți continuu. Acest lucru va spori cu circa 50 % eficiența energetică, raportat la un sistem convențional de ventilație.

În același timp, ferma de la Potcoava reprezintă un proiect-pilot în materie de cercetare si dezvoltare pentru ceea ce înseamnă industria națională de creștere a păsărilor, dar și un reper de educație și formare profesională pentru sector.

„Odată cu inaugurarea acestei ferme, compania noastră demarează o serie de stagii de practică pentru viitoarea generație de lucrători în domeniul agribusiness. Noii noștri angajați vor avea posibilitatea să lucreze utilizând cele mai actuale tehnologii din domeniu, care au în prim plan componenta de energie verde și un nou model de bunăstare pentru animale. Acesta este un aspect de o importanță deosebită pentru noi, pentru filosofia noastră de business”, a declarat Andrei Brumaru, CEO Carmistin.

80 de noi locuri de muncă

Investiția realizată la Potcoava, având o valoare de peste opt milioane euro, va contribui la consolidarea pe piață a produselor La Provincia, brand al Grupului Carmistin, poziționat în prezent între primii producători de carne de pasăre la nivel național. Divizia de pui asigură o cifră de afaceri care reprezintă circa 60% din business-ul Carmistin.

În ceea ce privește componenta socială, pentru noua platformă pe care o dezvoltă în județul Olt compania a creat, într-o primă etapă, peste 80 noi locuri de muncă, recrutarea de personal făcându-se cu precădere din mediul rural.

Despre Carmistin

Grupul Carmistin este poziționat în prezent între primii producători de alimente din România. Grupul cuprinde peste 20 companii active în producţia de carne de pasăre și ouă, creșterea porcilor, creșterea bovinelor, dar și în producţia de cereale, în cadrul Carmistin fiind integraţi în prezent fermieri cu peste 10.000 hectare teren cultivat, din care peste 30% reprezentând agricultură BIO.

Obiectivul Carmistin este de a deveni cel mai mare producător de proteină animală din România.

Articole similare

„Antrenorul de copii geniali”, prins în flagrant în timp ce ar fi violat un minor

Un tânăr cunoscut ca „antrenorul de copii geniali” a fost prins în flagrant în timp ce ar fi...

Criminalul femeii medic stomatolog, prins (VIDEO)

Principalul suspect în cazul uciderii femeii medic stomatolog din Brăila a fost prins și dus la audieri. Principalul suspect...

Cod galben de instabilitate atmosferică: Vijelii și grindină duminică, urmate de val de căldură intensă

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru duminică, anunțând vijelii și grindină în majoritatea țării,...

Simona Halep nu mai poate. Greșelile pe care le-a făcut, văzute de Ion Țiriac

București. Simona Halep a disputat doar un meci complet la Miami Open, marcându-și revenirea pe teren după suspendarea...