Investiţii prin Programul „Anghel Saligny”. Contracte de finanţare semnate pentru două comune din Olt

Data:

Share post:

44 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în valoare totală de 700.377.710,88 de lei, au fost semnate marţi, de ministrul Dezvoltării. Printre acestea se numără şi viitoare investiţii în două comune din judeţul Olt.

Este vorba despre următoarele două proiecte:

  • Vădăstrița – Înființare sistem de canalizare cu stație de epurare în satul Vădăstrița, comuna Vădăstrița, județul Olt, valoare proiect: 17.559.647,02 lei.
  • Drăghiceni –  Înființare sistem de canalizare cu stație de epurare în comuna Drăghiceni, județul Olt, valoare proiect: 12.464.341,37 lei.

Contractele, semnate împreună cu o parte dintre beneficiarii proiectelor, vizează reabilitarea infrastructurii rutiere, înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră, a stațiilor de pompare și a stațiilor de epurare, înființarea sau extinderea sistemelor de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea sau modernizarea unor poduri.

„Fiecare contract semnat inițiază un efort de dezvoltare care conduce la îmbunătățirea condițiilor de viață a oamenilor. Prin eforturi comune, administratia publică locală și centrală identifică nevoile comunităților, demarează proiecte și urmăresc constant ca acestea să se realizeze. Acest proces trebuie să fie unul coerent, continuu și eficient, iar Ministerul Dezvoltării acordă tot sprijinul autorităților locale, ori de câte ori acestea îl solicită”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Articole similare

Amendă de peste 800 de lei pentru o femeie care s-a filmat în timp ce conduce având în braţe copilul în vârstă de nouă...

O femeie din Maramureş s-a filmat în timp ce conduce o maşină avându-l în braţe pe copilul său...

Accident în Râmnicu Vâlcea, o persoană la spital. Trafic rutier dat peste cap

O tânără în vârstă de 27 de ani, din judeţul Sibiu, a ajuns la spital duminică, în urma...

Accident în Argeş, la Albota: Trei maşini implicate (FOTO)

Trei autoturisme au fost implicate într-un accident rutier produs pe drumul naţional DN 65, în localitatea Albota din...

În 2022, în România, erau înregistrate 7.120 de mame minore. Care este judeţul cu cele mai multe 

Peste 7.000 de mame minore erau înregistrate în România în 2022, cele mai multe, peste 400, fiind în...