Investiţii private de peste 130 milioane de euro, într-o comună din Vâlcea. IT-ul şi energiile alternative, printre domeniile vizate

Data:

Share post:

În comuna vâlceană Făureşti se dezvoltă cel mai puternic centru industrial din zona rurală.

În acest moment în comuna Făurești se derulează investiții private de peste 130 de milioane de euro, în domenii ca IT, agricultură, energii alternative.

Primarul comunei, Marius Irimia, spune că aceste investiții vor schimba ierarhia și arhitectura economică în această zonă a județului Vâlcea.

„Aceste investiții deja dau rezultate. Există o serie de alți oameni de afaceri care vor să investească în Făruești, de la mici întreprinderi până la pensiuni, servicii. Este o dinamică accelerată pe acest palier iar primăria se implică necondiționat în a sprijini orice astfel de inițiativă. Este un beneficiu pentru toți locuitorii comunei și nu numai, toate localitățile din regiune au de câștigat, la nivel de locuri de muncă, la nivel de contribuții la bugetele locale, surse pentru co-finanțare pentru fonduri europene.

Noi chiar acum lucrăm la documentații pentru a depune pe PNRR patru clădiri pentru reabilitare energetică, e vorba de școala 1-4, grădinița Milești, primăria și căminul cultural. Săptămânca care urmează vom semna contractul de implemetare a rețelei de canalizare în zonă, alimentare cu apă. Sala de sport este la 70% construcție, avem centrul cultural prin CNI dar și pregătim alte proeicte pe fonduri europene”, spune edilul.

Articole similare

Femeie ucisă de propriul fiu. Acesta ar fi consumator de droguri

O femeie de 54 de ani din judeţul Mehedinţi a fost ucisă de propriul fiu, care ar fi...

Flori oferite doamnelor şi domnişoarelor din Slatina de social-democraţii olteni (FOTO)

Social-democraţii olteni au păstrat tradiţia şi vineri, cu ocazia Zilei de 1 Martie, când au oferit flori doamnelor...

Nicușor Dan e, oficial, candidatul Forței Dreptei pentru un nou mandat de primar general al Bucureștiului

Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, a fost oficial desemnat sâmbătă drept candidat al formațiunii Forța Dreptei pentru...

Ludovic Orban: România este confruntată din nou, după 34 de ani, cu un proiect anti-democratic / Ciucă şi Ciolacu, “mai proşti decât prevede legea”

Preşedintele Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban, a criticat, sâmbătă, actuala guvernare care a modificat legislaţia pentru a...