Iohannis dă dreptate profesorilor care ameninţă cu greva general în prag de examene (VIDEO)

Data:

Share post:

Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi că solicitările dascălilor privind creșterea salariilor sunt „îndreptățite”, iar ei „trebuie plătiți la adevărata lor valoare”.

„Am fost informat despre toate aceste chestiuni, inclusiv că astăzi a avut au avut loc mai multe întâlniri în care s-au negociat mai multe chestiuni. Trebuie să vedem un pic lucrurile, cum se așează ele. Prima chestiune, solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptățite, în condițiile în care am avut și avem încă o inflație destul de mare. Este clar că aici vorbim de o reașezare, dar în realitate avem nevoie de mult mai mult și am spus aceste lucruri de foarte multe ori în timp ce lucram la proiectul România Educată. Dacă dorim să avem în România un învățământ de foarte bună calitate, atunci trebuie să avem toate condițiile, nu doar școli moderne, săli de clasă bine dotate, cabinete dotate”, a declarat Klaus Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă.

Iohannis, care a participat la al patrulea Summit al Consiliului Europei, desfăşurat în Islanda, a mai spus că discuțiile despre creșterea salariilor este „artificial amestecată cu dezbaterile pe legile educației”, ori chestiunile salariale nu apar în aceste legi, ci ea trebuie să apară în legea salarizării.

Sindicaliștii din educație au anunțat miercuri, după întâlnirea cu premierul, că nu s-a ajuns la un acord și că greva din învățământ va începe luni, 22 mai, pentru că promisiunile sunt nesatisfăcătoare.

Articole similare

Ce este Parlamentul European și ce rol are

Ce este Parlamentul European și ce rol are sunt chestiuni de mare interes în această perioadă. Mai ales...

Ludovic Orban și-a sărbătorit ziua de naștere la Brăila

Liderul Forța Dreptei Ludovic Orban a mărturisit că-l leagă multe amintiri de Orașul Brăila • fostul premier s-a...

Scenariu lansat de Dîncu: Mircea Geoană ar putea ajunge în finala prezidenţială

Liderul social-democrat Vasile Dîncu a afirmat, sâmbătă, în emisiunea Insider electoral de la Prima TV, că secretarul general...

Eduard Hellvig: Guvernarea sau politica de dragul funcţiilor sau a cifrelor este mereu un blestem pentru un partid

Eduard Hellvig a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 149 de ani de liberalism în România. Fostul...