IPJ Olt pierde poliţişti. Câţi oameni ai legii au părăsit sistemul din 2020 şi până în prezent

Data:

Share post:

Peste 240 de poliţişti din judeţul Olt au părăsit sistemul, începând din anul 2020 şi până în prezent, potrivit unei situaţii transmise de IPJ la solicitarea Reporter 24.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi au părăsit sistemul anul trecut. Este vorba despre 72 de poliţişti care au ieşit la pensie. În 2020, 66 e poliţişti s-au pensionat, în timp ce doi au decedat. În 2021, 64 au ieşit la pensie, trei au decedat, iar un poliţişti a ieşit din sistem prin demisie.

Deja, de la începutul anului 2023 şi până în 30 august, 34 de poliţişti au ieşit din sistem. Din păcate, doi dintre aceştia au încetat in viaţă, în timp ce restul sunt tineri pensionari.

Doar 84 de poliţişti încadraţi în aproape patru ani

În contrast, din 2020 şi până în prezent, doar 84 de poliţişti au intrat în Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt. Chiar în 2020 au fost încadraţi cei mai mulţi, 28, toţi absolvenţi şcolilor din subordinea Ministerului de Interne.

În 2021, au intrat în sistem 25 de poliţişti, cei mai mulţi dintre ei fiind din sursă externă – 16.

26 de noi oameni ai legii au fost încadraţi în în rândurile IPJ Olt în anul 2022, 12 dintre ei venind din sursă externă.

De la începutul anului şi până în prezent, doar cinci poliţişti au mai fost încadraţi de Poliţia Olt.

Deficit de personal de peste 15%

Totodată, am dorit să aflăm care este, în prezent, deficitul de personal, la nivelul IPJ Olt, cu informaţii de detaliate pe servicii: Rutieră, Ordine Publică, Rural etc. Răspunsul oficial remis de Poliţie este că datele nu există „în forma solicitată”.

„La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt nu există datele în forma solicitată de către dumneavoastră, însă vă comunicăm faptul că există un deficit de personal de 15,6%”, transmite IPJ Olt.

Ministrul de Interne a cerut o analiză a IPJ-urilor

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat, pe 28 august, că a solicitat Consiliului Superior din MAI întrunirea de urgență și realizarea unei analize, în termen de 60 de zile, privind funcționarea poliției în fiecare județ, cu accent pe problematica pregătirii profesionale a cadrelor și a eficienței fiecărei conduceri a fiecărui inspectorat județean de poliție.

Declaraţiile au fost făcute după controalele dispuse în urma tragediei de la 2 Mai, când un şofer drogat a ucis doi pietoni. Tot atunci, Predoiu a anunţat că desfiinţează IPJ Constanţa şi-l reorganizează din temelii.

Articole similare

Medic dat afară de spital după ce o gravidă a murit pe patul de spital

Decizie drastică luată de conducerea celui mai mare spital din Moldova, în cazul medicului ginecolog Mariana Pitrop. La...

Rute de ocolire stabilite după închiderea unui tronson al Drumului Expres Craiova-Piteşti

Traficul rutier se închide, începând de luni, pe porţiunea Drumului Expres Craiova-Piteşti cuprinsă între nodul rutier de la...

Vlad Voiculescu este urmărit de DNA în Dosarul Vaccinurilor

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este urmărit penal de către procurorii DNA, în dosarul vaccinurilor din pandemie....

Bărbaţi arestaţi pentru afaceri cu ploşniţe. Au păcălit zeci de bătrâni

Doi bărbați au fost arestați în Franța, după ce ar fi înșelat persoane în vârstă, determinându-le să plătească...