Județul Dolj are buget. Cosmin Vasile: „2023 este anul în care toate domeniile sunt vizate”

Data:

Share post:

Bugetul județului Dolj pentru acest an este în valoare de 766 de milioane de lei, 55, 7% din sumă fiind direcționat către dezvoltare şi 44% fiind alocat pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare.

Bugetul a fost votat joi în ședința Consiliului Județean (CJ).

Ca în fiecare an, banii vor fi împărțiți între domeniile prioritare, respectiv infrastructură rutieră, transport, sănătate, învățământ, cultură, etc.

Cea mai mare parte a sumei destinate dezvoltării, adică 63,5%, este asigurată din surse financiare nerambursabile.

CITEȘTE ȘI: Ger și ninsori, în următoarea perioadă, la nivelul întregii țări

Potrivit reprezentanților CJ Dolj, unul dintre marile proiecte care va demara anul acesta este Complexul Sportiv Tineretului.

Un alt proiect în valoare de peste 20 de milioane de euro este și Parcul IT de la Bolocul S200.

În privința învățământului, se vor face investiții în toate cele trei școli speciale din județ, investiția totală depășind 7 milioane de lei.

De asemenea, CJ Dolj va mai investi aproximativ 4 milioane și în sistemul de management integrat al deșeurilor.

Continuarea obiectivelor Aeroportului Internațional Craiova presupun alte peste 15 milioane de lei, iar 21 milioane de lei vor fi alocați construirii unei unități de pompieri în vecinătatea aeroportului.

Potrivit președintelui CJ Dolj, Cosmin Vasile, 2023 este anul în care se finalizează 20 de proiecte cu finanțare europeană și în care demarează realizarea unor noi obiective.

„Anul 2023 este anul în care finalizăm aproximativ 20 de proiecte pe fonduri europene. Peste 200 de kilometri de drum județean vor fi terminați anul acesta, ca și reabilitare. Este anul în care demarăm mari proiecte. Vorbim despre Masterplanul pentru apă și, 22 de localități vor avea apă și canal anul acesta. Tot anul acesta se va finaliza un alt proiect de anvergură și anume Masterplanul de deșeuri. Acesta s-a închis și urmează doar mici acte procedurale. 2023 este anul în care toate domeniile sunt vizate. În continuare, ne concentrăm toate eforturile pentru a nu rata nicio axă de finanțare, pentru a nu pierde niciun euro ce ar putea contribui la dezvoltarea regiunii”, a explicat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

 

 

 

 

Articole similare

Bărbat găsit mort într-un canal, la Piteşti. Poliţiştii au deschis o anchetă

Un bărbat, în vârstă de 59 de ani, a avut parte de o moarte cumplită la Piteşti. Trupul...

Încă un pas făcut pentru Tronsonul 1 din drumul expres Craiova-Piteşti. Contractul de finalizare a lucrărilor a fost postat pe SEAP

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunţat astăzi că a fost postat în SEAP anunţul pentru contractul de finalizare...

Daune pentru un pacient îmbolnăvit în spital. A primit 150.000 de euro

Spitalul Județean Neamț a fost obligat să plătească despăgubiri de 150.000 de euro unui fost pacient care s-ar...

România trece la ora de vară în weekend

România va trece în noaptea de sâmbătă spre duminică la ora oficială de vară. Ceasurile vor fi date...