Justiţia italiană a decis predarea lui Ionel Arsene în România. Ministrul Justiţiei: Hotărârea este definitivă

Data:

Share post:

Ionel Arsene, fostul preşedinte al CJ Neamţ, este al doilea fugar care revine în România să-şi ispăşească pedeapsa de închisoare, după fostul ministru Darius Vâlcov.

Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea fostului preşedinte al CJ Neamţ Ionel Arsene, condamnat la 6 ani şi opt luni de închisoare, autorităţilor din România, iar hotărârea este definitivă, a anunţat ministrul Justiţiei Alina Gorghiu, precizând că, în scurt timp, acesta va fi predat autorităţilor din ţară.

”Ministerul Justiţiei tratează toţi fugarii la fel, indiferent de numele lor. Astăzi, Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea lui Ionel Arsene autorităţilor din România. Hotărârea este definitivă. În scurt timp va fi predat autorităţilor din ţară. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a fost condamnat definitiv, de instanţa română, la o pedeapsă cu închisoarea de 6 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă. Statul român este preocupat ca justiţia să fie făcută până la capăt. Mulţumesc tuturor autorităţilor implicate!”, a transmis Gorghiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat în 10 martie la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă. În 27 martie, a fost dat în urmărire, iar în 13 octombrie, ministrul Justiţiei a anunţat că la Curtea de Apel din Bari a fost decisă predarea sa autorităţilor din România, hotărârea nefiind definitivă, potrivit news.ro.

Articole similare

Şofer cu alcoolemie de comă scos din trafic cu poliţia la Slatina

Un bărbat din Slatina s-a ales cu un dosar penal după ce a plecat la plimbare cu maşina...

Medic prins în flagrant în timp ce lua mită de la un pacient. Ancheta o vizează şi pe asistenta doctorului

Un medic şi asistenta sa sunt anchetaţi penal de Direcţia Generală Anticorupţie. Asta după ce medicul, de la Spitalul...

Scandal la Casa de Cultură a Studenţilor din Piteşti. Director, reţinut de poliţişti pentru relaţii cu o minoră

Directorul unei case de cultură din Piteşti, în vârstă de 42 de ani, a fost reţinut de poliţişti...

Tânără de 25 de ani, ucisă de fostul soţ din cauza geloziei

O tânără, în vârstă de doar 25 de ani, a fost ucisă cu mai multe lovituri de topor...