Klaus Iohannis a dat ordin! Este informația momentului: Toți cetățenii români trebuie să…

Data:

Share post:

Klaus Iohannis a dat ordin! Toți cetățenii români din străinătate sunt direct vizați. Ce trebuie să facă românii din Diaspora?

Klaus Iohannis vrea să se asigure că românii din Diaspora vor vota în 2024

Klaus Iohannis se teme că, anul viitor, românii din Diaspora nu vor putea vota. De aceea, le-a solicitat ambasadorilor români să înceapă de acum demersurile necesare pentru a asigura condiții de vot fiecărui român.

„Ne aflăm în pragul unui an electoral cu 3 rânduri de alegeri în care veți fi implicați: două tipuri de alegeri vor fi naționale și unul european. De aceea, vă solicit să depuneți toate eforturile ca toți cetățenii români, oriunde s-ar afla, să-și poată exercita dreptul de vot.

Am încredere că puteți oferi cele mai bune servicii consulare cetățenii români, în baza amplei reforme consulare începută în anul 2020. Vreau să remarc că anul trecut s-a înregistrat un record de servicii consulare oferite cetățenilor români, peste 1,1 milioane”, a declarat, marți, Klaus Iohannis.

Noul președinte al României ar putea fi Mircea Geoană, potrivit caselor de pariuri

În ciuda faptului că noile alegeri prezidențiale vor avea loc abia în decembrie 2024, majoritatea alegătorilor se întreabă deja cine va fi noul președinte al României.

Recent, au fost afișate cotele de pariuri și favoriții pentru alegerile prezidențiale din 2024, ci anume: Mircea Geoană (cotă 2.5/1), Nicolae Ciucă (5/1), George Simion (6/1), Marcel Ciolacu (7/1), Cătălin Drulă (10/1) și Codruța Kovesi (11/1).

Cine va paria 100 de lei pe Mircea Geoană, ar putea primi înapoi 250 de lei, în cazul în care acesta va deveni președintele României. Cine va paria pe Nicolae Ciucă, va primi, însă, 500 de lei, dacă acesta va câștiga alegerile prezidențiale.

Potrivit Newsweek România, casele de pariuri sunt mai credibile decât sondajele de opinie, pentru că ele dau cote corecte deoarece vor să câștige.

Klaus Iohannis

În cazul alegerilor parlamentare, Partidul Social Democrat (PSD) este favorit. PSD are cota de 1.7/1, fiind urmat de AUR (cota 2.85/1), PNL (cota 5/1) și USR (cota 10/1). Persoanele care vor paria 100 de lei pe USR, vor primi înapoi 1.000 de lei, în cazul în care va câștiga alegerile parlamentare. La polul opus, cine va paria 100 de lei pe PNL, ar putea câștiga 500 de lei, dacă va câștiga alegerile.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis ar putea deveni premierul României în 2024?

Vă amintim că, în prezent, există trei variante care circulă în spațiul publicul, legate de alegerile prezidențiale din 2024:

Marcel Ciolacu va deveni președintele României, iar Klaus Iohannis va deveni premierul României;
Nicolae Ciucă sau Eduard Hellvig ar putea conduce Executivul;
Noul președinte al României ar putea fi o personalitate agreată de toate partidele şi de poporul român;
Potrivit analistului politic Bogdan Chirieac, prima variantă este exclusă deoarece „metabolismul președintelui României” nu este obișnuit cu „foarte mult de lucru”. Ca premier ar fi nevoit „să fii în fiecare zi la muncă”. Totuși, el ar putea deveni comisar pentru politică externă în UE.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...