Legile cu noile măsuri fiscale aprobate de Guvern săptămâna viitoare. Cele mai importante prevederi

Data:

Share post:

Coaliția a decis ca Guvernul să adopte proiectele de legi cu privire la măsurile fiscale – noile taxe, impozite și reducerile de cheltuieli – săptămâna viitoare și să le trimită Parlamentului pentru începerea procedurii de asumare a răspunderii, conform unor surse din coaliție citate de G4Media.ro.

Proiectele urmează să fie adoptate în vederea intrării în vigoare la 1 octombrie, conform acordului stabilit între guvern și Comisia Europeană.

Principalele măsuri fiscale propuse și care vor fi asumate de Guvern includ:

Impozitul pentru microîntreprinderi: Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri sub 300.000 de lei, impozitul va fi de 1% din cifra de afaceri. În cazul microîntreprinderilor cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei, impozitul va fi de 3% din cifra de afaceri.

Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei care au o rată de profitabilitate mai mare de 30%, se va introduce automat impozitul pe profit de 16%, eliminându-se impozitul de 3% pe cifra de afaceri, așa cum a subliniat Boloș.

Scutirea de impozit se aplică în domeniile IT, agricultură și industria alimentară numai pentru venituri lunare brute sub 10.000 lei.

Se prevede creșterea nivelului TVA pentru mai multe produse de la 5% la 9%, iar pentru altele de la 9% la 19%.

Accizele pentru țigarete și produse alcoolice vor crește.

Se introduce o nouă taxă sub forma unui impozit special pentru bunurile imobile și mobile de valoare mare, cum ar fi clădirile cu o valoare individuală sau cumulată peste 2.500.000 de lei sau autoturismele de peste 375.000 lei.

Este prevăzută și o nouă taxă pentru companii sub forma „ajustorului fiscal pentru impozitul pe profit”.

Aceste măsuri fiscale au fost luate în considerare pentru a asigura resursele financiare necesare și pentru a atinge obiectivele propuse în cadrul programului fiscal.

Articole similare

Semnele care pot anunța un nou război mondial. Biblia cuprinde o parte dintre ele

Prezentul este marcat de două mari războaie, care ar putea duce la un conflict de amploare în lume....

Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați...

Orban a venit la Târgu-Jiu. Forța Dreptei Gorj are un nou lider

Robert Ștefan Chițu, medic epidemiolog, este noul președinte al partidului  Forța Dreptei Gorj, luându-i locul consilierului județean Gheorghe...

Regi ai romilor luaţi în vizor de Garda de Mediu. Topeau plumb în curte

Două imobile ale autointitulaților regi ai romilor Dorin și Daniel Cioabă au fost controlate de comisarii Gărzii de...