Libertatea publică numărul de adio al Gazetei Sporturilor: „Presa și sportul au dreptul la respect”

Data:

Share post:

Gazeta Sporturilor îşi va lua adio de la cititori printr-o ediţie specială a ziarului Libertatea. Decizia a fost luată după ce ieri Ringier Sports Media Group a anunţat că a decis să închidă Gazeta Sporturilor pe print şi că a fost ultima ediţie tipărită, fără ca nimeni să fi ştiut că ieri a fost ultimul ziar.

Astăzi cei de la Libertatea şi GSP au hotărât ca mâine, 3 noiembrie, ziarul Libertatea să publice şi stirile de actualitate, dar să ofere şi spatiu pentru istoria Gazetei Sporturilor. Astfel, mâine, la toate chioşcurile de ziare, în Libertatea apare numărul de adio al Gazetei Sporturilor.

„Nu cunoaştem niciun caz în care un ziar important, care să fi avut un impact în viaţa ţării sale, a comunităţii profesionale şi să fie admirat pe plan internaţional, cum a fost Gazeta Sporturilor, care să fie închis peste noapte. La propriu, peste noapte”, a notat publicaţia.

Publicaţia ar fi trebuit să împlinească 100 de ani în 2024. „Într-o țară unde spunem adeseori că „nimic nu se poate”, ziarul Gazeta Sporturilor nu doar că a fost unul dintre cele mai vechi, dar a fost și unul dintre cele mai bune din Europa, după cum scria admirativ L’Equipe. Ziarul românesc „a putut” pentru că dumneavoastră „ați putut”. Credem că Gazeta nu poate dispărea pur și simplu, fără o strângere de mână dedicată cititorilor. Aceasta este decizia noastră editorială. Pentru că acționarii sunt proprietarii brandului, dar proprietarii conținutului unei publicații au fost și sunt cititorii. Iubitorii de sport din România merită, după 99 de ani, vreme când au însemnat temelia și menirea apariției acestui ziar, merită respectul și iubirea noastră. Mâine, la toate chioșcurile de ziare, în Libertatea apare numărul de ”adio” al Gazetei Sporturilor. Vă mulțumim!”, a transmis Gazeta Sporturilor.

Ziar închis peste noapte

Ziarul Gazeta Sporturilor a fost oprit fără ca publicul și nimeni din redacție să fie anunțat. Ziariștii au aflat că miercuri, 1 noiembrie 2023, a fost tipărit ultimul număr. În anunțul oficial dat miercuri pe email angajaților, se spune că Ringier renunță la 9 posturi, printre care și cel al editorului coordonator, Cătălin Tolontan.

Decizia închiderii ediției tipărite și renunțării la Tolontan vine la trei luni de la plecarea lui Mihnea Vasiliu, CEO Ringier România, și la o lună de la îndepărtarea redactorul-șef Cătălin Țepelin, după ce 95 de ziariști au denunțat ceea ce ei au numit imixtiuni ale comercialului în editorialul GSP, în favoarea caselor de pariuri.

Compania a trimis un email către angajați în care a spus că ”Din cauza declinului drastic al vânzărilor înregistrate de ediția tipărită a Gazeta Sporturilor, vânzări care au scăzut cu 27%, din 2018 până în prezent, precum și a creșterii prețurilor la hârtie și la serviciile de tipar, Ringier Sports Media Group (RSMG), proprietar al Gazeta Sporturilor și GSP.ro, a decis să întreprindă o restructurare strategică. Consecința acestor transformări este inchiderea diviziei de print, care înregistrează în prezent pierderi majore”, arată gsp.ro.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...