Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, va candida la prezidenţiale la alegirele din 2024

Data:

Share post:

Ludovic Orban a explicat de ce a luat în calcul candidatura la prezidenţiale și de ce nu va lăsa alte partide să câștige alegerile. El a anunțat că sunt șanse mari să își încerce norocul în 2024. Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat că este horărât să candideze la alegerile prezidenţiale și că obiectivul său fundamental pentru 2024 este să împiedice PSD să câștige, pentru a nu avea putere și alte beneficii 10 ani.

„Am anunţat că reflectez foarte serios la această candidatură, cel mai probabil da”, a spus Ludovic Orban, întrebat dacă se gândeşte să intre în cursa pentru preşedinţia României. Despre o alianţă pe dreapta, politicianul a spus că el este „un om realist iar ecuaţia alegerilor din 2024 este o ecuaţie pe care încă nu o putem anticipa sută la sută”.

„Nu se ştie, va merge PSD împreună cu PNL, eu cred că ăsta este planul lui Iohannis. Inclusiv la alocale este posibil să meargă, pentru că am auzit mulţi baroni din partea PNL-ului, mai puţin din zona PSD care, ca să îşi prezerve poziţiile, le-ar conveni să facă o alianţă să fie susţinuţi la Consiliile Judeţene şi la municipii”, a mai spus Orban.

Ludovic Orban împotriva PSD la prezidențiale

Ludovic Orban a mai declarat că prima dată vor fi alegerile europarlamentare, apoi locale în septembrie, parlamentare şi prezidenţiale. Acesta nu știe care va fi rezultatul final, dar speră să nu câștige PSD. „Trebuie luate nişte decizii. Obiectivul meu fundamental pentru 2024 este să nu câştige PSD-ul preşedinţia României pentru că dacă câştigă, 10 ani de zile vor avea tot”, a afirmat Ludovic Orban.

Liderul Forţa dreptei a precizat că „gândeşte o strategie pentru a maximiza şansele de câştigare a prezidenţialelor cu un candidat decent, democratic”. „Astăzi, PNL semănă din ce în ce mai mult cu PSD şi e din ce în ce mai nefrecventabil”, a completat el.

Ludovic Orban a mai precizat că a luat în calcul o colaborare, dar doar cu partidele cu o strategie asemănătoare cu USR şi PMP. „Noi am deschis un dialog. După dialog urmează cooperări, acţiuni comune.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...