Lista cu clădiri încadrate într-un anume grad de risc seismic, actualizată periodic de Ministerul Educaţiei

Data:

Share post:

Ministerul Educaţiei a anunţat vineri că va actualiza săptămânal lista cuprinzând încadrarea/neîncadrarea clădirilor unităţilor de învăţământ într-o clasă de risc seismic.

„Începând de astăzi, 24 februarie, Ministerul Educaţiei va face cunoscută, prin afişare pe site-ul instituţiei, situaţia clădirilor aşa cum reiese din actualizările operate la nivelul unităţilor de învăţământ în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR). Lista cuprinzând încadrarea/neîncadrarea clădirilor într-o clasă de risc seismic va fi publicată în fiecare zi de vineri, cu datele actualizate în cursul săptămânii”, a informat Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, lista va cuprinde informaţiile introduse la nivelul instituţiilor/unităţilor de învăţământ preuniversitar privind starea tuturor clădirilor, fie că acestea sunt în conservare/în uz/cu activitate didactică relocată/în reabilitare/consolidare.

Totodată, lista cuprinde informaţii privind toate clădirile aparţinând instituţiilor şi unităţilor de învăţământ preuniversitar, indiferent de destinaţie.

„Precizăm că menţiunea „Altă destinaţie” face referire la clădiri care pot fi ateliere/magazii/anexe etc, neîncadrându-se în categoriile săli de clasă/laboratoare, cămin, cantină, grupuri sanitare, sală de sport. Reamintim faptul că lista făcută publică de Ministerul Educaţiei în data de 21 februarie 2023 s-a bazat pe informaţiile introduse în SIIIR la acel moment şi a inclus doar clădirile în uz încadrate în RS1 şi care necesită intervenţie rapidă. Eventualele diferenţe se datorează actualizărilor ulterioare operate în SIIIR”, se arată în informare.

Ministerul Educaţiei a făcut un apel la autorităţile publice locale, în calitate de administratori ai clădirilor, să pună la dispoziţia unităţilor de învăţământ, acolo unde există, actele oficiale care atestă o situaţie distinctă faţă de informaţiile din SIIIR, pentru corecta informare atât a comunităţii educaţionale, cât şi a opiniei publice, potrivit Agerpres.

Articole similare

Rezidențiat în Cardiologie, la Slatina: soluția locală pentru criza națională de medici

Pentru ca Spitalul Județean de Urgență Slatina să aibă o Secție de Cardiologie complet funcțională, conducerea unității medicale...

BEC taie elanul partidelor fără candidat: Fără materiale electorale în campania prezidențială

BEC taie elanul partidelor fără candidat: Fără materiale electorale în campania prezidențială. Susținerea publică a unui candidat este...

Marius Oprescu, despre Mario De Mezzo: A rămas cu un instinct de ONG-ist, crescut pe banii lui Soroș

Preşedintele CJ Olt Marius Oprescu i-a dat o replică tăioasă primarului Slatinei pe care, din nou, l-a trimis...

Anchetă penală la Spitalul Județean Craiova: o fetiță de trei luni a murit, tatăl acuză erori medicale

Un dosar a fost deschis de poliţiştii din Dolj după ce o fetiţă în vârstă de trei luni...