Ludovic Orban: Conducerea PNL ascultă orbește de ceea ce îi cere Iohannis și nu va avea niciun fel de putere de a împiedica realizarea rocadei, ceea ce va fi catastrofal pentru partid

Data:

Share post:

Ludovic Orban, fost lider PNL și actual președinte la Forța Dreptei, a sugerat că rocada guvernamentală din primăvară va fi „catastrofală” pentru liberali, transmite Agerpres.

Ludovic Orban: Conducerea PNL ascultă orbește de ceea ce îi cere Iohannis

Fostul premier Ludovic Orban consideră că președintele Klaus „Iohannis este cel mai vulnerabil în situația în care nu se face rocada”.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, eu anticipez că se va face rocada, pentru că la ora actuală PNL nu mai e un partid de sine stătător, comanda lui este la Cotroceni, această alianţă contra naturii a fost impusă de Iohannis şi Iohannis este cel mai vulnerabil în situaţia în care nu se face rocada, pentru că realitatea este că astăzi PSD are la dispoziţie foarte multe instrumente de a scoate PNL de la guvernare şi chiar de a-l demite pe Iohannis”, a declarat Ludovic Orban, la RFI.

„Astăzi, din păcate, conducerea PNL, toţi cei care deţin funcţii în zona de guvernare atât la nivel central, cât şi la nivel local, ascultă orbeşte de ceea ce le cere Iohannis şi chiar dacă mai sunt unii care mai mârâie pe la colţuri, nu vor avea nici un fel de putere de a împiedica realizarea rocadei, ceea ce va fi catastrofal pentru PNL”, a mai spus deputatul din opoziție.

Întrebat de ce consideră că Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu insistă că totul este în regulă și că rocada guvernamentală se va produce la termen, fostul lider PNL a afirmat: „Că nu e totul în regulă şi că sunt discuţii legate de posibilitatea de a nu se face rocada. Eu, dacă aş fi în PNL, n-aş accepta niciodată să votez la putere un premier PSD, cel care a fost inamicul politic. Probabil or mai fi câţiva membri PNL, câţiva parlamentari PNL care mai au probleme de conştiinţă legate de această complicitate la numirea unui premier aparţinând PSD”.

„Probabil sunt ceva discuţii şi din cauza asta, atât Ciolacu, cât şi Ciucă, mai ales, mai sunt şi alţii care mai dau declaraţii pe tema asta, tot simt nevoia să repete că se va respecta protocolul”, a adăugat Ludovic Orban.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...