Ludovic Orban: Conducerea PNL ascultă orbește de ceea ce îi cere Iohannis și nu va avea niciun fel de putere de a împiedica realizarea rocadei, ceea ce va fi catastrofal pentru partid

Data:

Share post:

Ludovic Orban, fost lider PNL și actual președinte la Forța Dreptei, a sugerat că rocada guvernamentală din primăvară va fi „catastrofală” pentru liberali, transmite Agerpres.

Ludovic Orban: Conducerea PNL ascultă orbește de ceea ce îi cere Iohannis

Fostul premier Ludovic Orban consideră că președintele Klaus „Iohannis este cel mai vulnerabil în situația în care nu se face rocada”.

„Dacă mă întrebaţi pe mine, eu anticipez că se va face rocada, pentru că la ora actuală PNL nu mai e un partid de sine stătător, comanda lui este la Cotroceni, această alianţă contra naturii a fost impusă de Iohannis şi Iohannis este cel mai vulnerabil în situaţia în care nu se face rocada, pentru că realitatea este că astăzi PSD are la dispoziţie foarte multe instrumente de a scoate PNL de la guvernare şi chiar de a-l demite pe Iohannis”, a declarat Ludovic Orban, la RFI.

„Astăzi, din păcate, conducerea PNL, toţi cei care deţin funcţii în zona de guvernare atât la nivel central, cât şi la nivel local, ascultă orbeşte de ceea ce le cere Iohannis şi chiar dacă mai sunt unii care mai mârâie pe la colţuri, nu vor avea nici un fel de putere de a împiedica realizarea rocadei, ceea ce va fi catastrofal pentru PNL”, a mai spus deputatul din opoziție.

Întrebat de ce consideră că Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu insistă că totul este în regulă și că rocada guvernamentală se va produce la termen, fostul lider PNL a afirmat: „Că nu e totul în regulă şi că sunt discuţii legate de posibilitatea de a nu se face rocada. Eu, dacă aş fi în PNL, n-aş accepta niciodată să votez la putere un premier PSD, cel care a fost inamicul politic. Probabil or mai fi câţiva membri PNL, câţiva parlamentari PNL care mai au probleme de conştiinţă legate de această complicitate la numirea unui premier aparţinând PSD”.

„Probabil sunt ceva discuţii şi din cauza asta, atât Ciolacu, cât şi Ciucă, mai ales, mai sunt şi alţii care mai dau declaraţii pe tema asta, tot simt nevoia să repete că se va respecta protocolul”, a adăugat Ludovic Orban.

Articole similare

Se fac angajări, la stat. Mai multe posturi scoase la concurs, în Olt

Mai multe instituţii publice din judeţul Olt fac angajări, în această perioadă, pentru cele mai multe dintre posturile...

Bărbat rănit din cauza vântului puternic. Remorca unui camion s-a dezmembrat şi a lovit un TIR

Un bărbat, în vârstă de 56 de ani a fost rănit, marţi, după ce remorca unui camion s-a...

Percheziții la Aeroportul din Otopeni. Sunt vizate contracte de închiriere a unor spații comerciale

Procurorii DNA au descins astăzi la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Aceştia anchetează contractele de închiriere a spațiilor...

Schimbări cu privire la pensiile speciale. Comisiile de specialitate din Senat au adoptat mai multe amendamente

Senatorii au dezbătut, marți, în ședințele de specialitate proiectul legilor speciale și amendamentele convenite în Coaliție. Amendamentele propuse...