Ludovic Orban, în vizită la Botoșani: Gaura bugetară este provocată de coaliția de guvernare

Data:

Share post:

Fostul premier al României, Ludovic Orban, a atacat coaliția de guvernare formată din PSD și PNL, potrivit acestuia, cele două partide fiind responsabile de problemele economice ale țării.

Actual conducător la nivel central al partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban a fost prezent în această dimineață la Botoșani, în urmă cu zece zile fiind constiută filiala județeană a partidului. Fostul premier a susținut o conferință de presă în care a atacat dur coaliția de guvernare, numindu-i pe foștii colegi de la PNL ” caricaturi politice”. “Ceea ce defilează sub numele de PNL este o caricatură politică care seammă mai mult cu comuniștii cleptocrați și care nu are nici o legătură cu mediul privat, cu ideile liberale și cu tradiția istoritorică a PNL.” și-a început discursul liderul partidului Forța Dreptei. Acesta a criticat dur măsurile luate în ultimele zile de guvernul Ciolacu, pentru a acoperi gaura bugetară de 20 de miliarde există la momentul actual, după părerea acestuia angajările politice din mediul bugetar fiind una din marile probleme.”Instituțiile publice s-au umplut de sinecuriști politici din clanurile de pradă ale partidelor care sunt băgați pe ușa din dos și care pur și simplu poluează instituțiile respective și le pervertesc de la misiunea esențială care este aceea de a servi publicul, le trasformă în filială de partid ale partidelor de guvernământ. Depolitizarea radicală a administrației, restructuarea instituțională, este inadminisbil să menținem atâtea ministere, agenții, UATuri care pur și simplu nu au nici o utilitate pentru societate și care nu au capacitatea de a furniza serviciile de calitate de care au nevoie cetățenii. În România este evident că modul în care guvernează această coaliție este prost, că nu are nici un plan, nu are nici o viziune, că nu urmărește atingerea unor obiective strategice. Este pur și simplu o cârpeală permanentă, o permanent adaptare la niște realități care nu sunt anticipate și guvernarea asta nu are nici un plan, iar oamenii trăiesc mai prost decât trăiau înainte. Se vorbește de gaura bugetară, aceasta este provocată de coaliția de guvernare.Să-i dea afară pe toți sinecuriștii politici din clanurile de pradă din jurul baronilor județeni, din jurul grupurilor politice afiliate PSD și PNL, care taie frunze la câini la ora actuală în instituțiile publice. Guvernul PSD PNL este un guvern care s-a remarcat nu prin reducerea cheltuielilor și a angajaților din sectorul public ci prin creșterea numărului de angați în acest sector. De când a venit la putere au angajat peste 35.000 de oameni. Această guvernare a avut cel mai mare ritm de angajare în sectorul public lunar. ” a mai spus fostul premier.

Un alt subiect abordat a fost cel al creșterii taxelor și a impozitelor, lucru care îi va afecta în mod direct pe cetățenii țării.”Cea mai mare aberație este să crești taxele și impozitele, au făcut-o vara trecută prin ordonanța 16, iar rezultatele au fost negative pentru economie iar la buget nu au reușit să strângă bani în plus, dovadă că au o gaură de 20 de miliarde, care chiar ei au recunoscut-o prin vocea ministrului finanțelor , domnuul Câciu, în data de 5 aprilie 2023. Soluția nu este în nici un caz creșterea taxelor și impozitelor. Reducerea cheltuielilor publice nu înseamnă parodia lui Ciolacu cu desființarea a 200.000 de postur vacante. Un post vacant nu reprezintă nici o cheltuială pentru sectorul public, nu faci economie nici un leu, e praf în ochii oamenilor ca să-i facă să credă că se fac că fac. Asta a fost întotdeauna planul politic al PSD.” a mai spus Ludovic Orban. Sporurile acordate bugetarilor reprezintă, potrivit fostului premier, o modalitate mascată de a dubla salariile.” Unde ați mai văzut în lumea condusă de oameni cu scaun la cap ca sporurile să fie tolerate până la nivelul salariilor. Practic din sporuri tu dublezi salariile. Este o aberație, dacă tot voiau să limiteze sporurile, puteau să le limiteze la un procent rezonabil. Nu să le permită dublarea salariilor prin intermediul acestora. Sunt o grămadă de sporuri de-a dreptul ridicule, care se acordă aiurea complet.” a spus Ludovic Orban.

Acesta a încheiat spunând că un prim obiectiv al partidului pe care îl conduce este obținerea unui scor de peste șapte procente la alegerile europarlamentare de anul viitor, acesta fiind un barometru pentru următoarele alegeri din toamna anului 2024.

Articole similare

Începe sezonul estival la Plaja Olt. Care sunt tarifele

Începând de mâine se dă startul sezonului estival la Plaja Olt. Programul de funcționare va fi de luni...

A fost deschis un spațiu pentru colectarea deșeurilor de medicamente, la Spitalul Județean Slatina

Deșeurile de medicamente rezultate de la populație pot fi predate în locația special amenajată din incinta Spitalului Județean...

Bărbat mort la locul de muncă. A fost lovit de un TIR

Un bărbat de 52 de ani a murit, astăzi, după ce a fost acroşat de un TIR în...

TEST ONLINE | La ce riscuri vă expuneţi în funcţie de cât alcool consumaţi

Institutul Naţional de Statistică organizează în această perioadă Săptămâna Naţională a Testării AUDIT. Astfel, în intervalul 17-23 iunie,...