Ludovic Orban: Parlamentarii din coaliţie vor să impună firmelor de asigurări corecte de pe piaţă să plătească o contribuţie suplimentară pentru Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Au luat-o razna de tot!

Data:

Share post:

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban scrie vineri că parlamentarii din coaliţie vor să impună firmelor de asigurări corecte de pe piaţă să plătească o contribuţie suplimentară pentru Fondul de Garantare a Asiguraţilor. El anunţă că parlamentarii din Forţa Dreptei se vor opune adoptării proiectului şi cu siguranţă vor ataca şi la CCR legea.

”Au luat-o razna de tot! Parlamentarii din coaliţie au votat săptămâna aceasta în comisii raportul la un proiect de lege prin care vor să impună firmelor de asigurări corecte de pe piaţă să plătească o contribuţie suplimentară pentru Fondul de Garantare a Asiguraţilor în cazul în care acesta nu are suficienţi bani să îi despăgubească pe asiguraţi, ca urmare a intrării în insolvenţă a unei societăţi de asigurare”, a scris liderul Forţa Dreptei pe Facebook.

”Şi aşa anul trecut ASF a crescut drastic fiscalitatea în domeniu, prin majorarea de la 1% la 4% a contribuţiei plătite de firmele de asigurare pentru FGA. Acum vor să mai impună o contribuţie specială obligatorie, al cărui cuantum să fie stabilit de conducerea ASF”, mai scrie el.

Ludovic Orban arată că ”în guvernarea PSDNL, cine este corect este pedepsit şi pus să plătească pentru cei care dau ţepe. Iar cei vinovaţi sunt lăsaţi să scape basma curată”.

”În loc să demită de urgenţă conducerea ASF, care a asistat pasivă, dacă nu chiar complice, la practicile ilegale ale firmelor care au intrat în incapacitate de plată, coaliţia supraimpozitează actorii economici corecţi”, mai spune Ludovic Orban. El menţionează că este posibil ca legea să intre în plen săptămâna viitoare şi să fie „înghiţită pe nemestecate” de deputaţii din majoritatea guvernamentală.

”Trag de acum un semnal de alarmă pentru a preveni riscul ca o asemenea enormitate de lege să fie adoptată „în tăcere”, profitând de faptul că între Paştele catolic şi Paştele ortodox lumea nu este atentă la viaţa publică. Noi, parlamentarii din Forţa Dreptei, ne vom opune adoptării proiectului şi cu siguranţă vom ataca şi la CCR legea dacă argumentele noastre şi reacţia opiniei publice nu vor convinge majoritatea parlamentară să renunţe la acest proiect aberant”, mai spune Orban.

Articole similare

Resturi dintr-o mână umană, găsite într-o zonă nelocuită din Argeş, cu muşcături de animale

Resturi dintr-o mână umană au fost găsite într-o zonă nelocuită din Dragoslavele, judeţul Argeş, prezentând urme de muşcături...

Două fete de 15 ani s-au aruncat de la înălţime. Ambele au murit, una dintre ele şi-a anunţat mama că urmează să se sinucidă

Două fete de 15 ani au murit, sâmbătă, după ce s-au aruncat de la o înălţime de aproximativ...

Copiii de la GPP Nr. 2 Slatina au donat către zeci de familii in judeţul Olt

Grădinița cu program prelungit nr. 2 Slatina derulează în acest an școlar în parteneriat cu Școala sanitară Slatina...

Surse: Fostul primar al Slatinei, Minel Prina, ar urma să fie adus în țară, săptămâna viitoare. El este condamnat pentru corupție

Fostul primar al Slatinei Minel Prina condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare în acelaşi dosarul în...