Luptă strânsă la Primăria Sectorului 1. Armand, Tuță și Tudorache, în fruntea sondajelor

Data:

Share post:

După prima săptămână a campaniei electorale, competiția pentru Primăria Sectorului 1 este extrem de intensă, cu trei candidați care se află într-o cursă strânsă pentru a câștiga voturile alegătorilor.

Sociologul Mirel Palada observă că cel mai recent sondaj Sociopol indică o competiție acerbă pentru Sectorului 1, cel mai important din punct de vedere economic în București.

Trei candidați se află foarte aproape în preferințele electoratului: Clotilde Armand de la Alianța Dreapta Unită (USR PMP FD), George Tuță din partea Alianței PSD-PNL și fostul primar Daniel Tudorache, care candidează independent.

Luptă strânsă pentru Primăria Sectorului 1

Conform sondajului, pe primul loc se află Clotilde Armand cu 30%, deși în scădere față de sondajele anterioare de dinaintea campaniei electorale.

George Tuță ocupă locul doi cu 26%, la doar patru puncte procentuale distanță de Armand, înregistrând o ușoară creștere comparativ cu sondajele precedente.

Pe locul trei la Primăria Sectorului 1 se află Daniel Tudorache cu 21%, la mai puțin de 10 puncte procentuale de primul loc, în creștere semnificativă față de sondajele anterioare, înainte ca el să își anunțe oficial candidatura, când era mult sub 20%

Sectorului 1

„Avem de-a face cu o cursă în trei.

Între actualul primar Clotilde Armand, din partea Alianței Dreapta Unită USR PMP FD, George Tuță, candidatul Alianței PSD PNL și fostul primar Daniel Tudorache, candidat independent.

Toți trei sunt peste 20%. Distanța dintre cei trei este de mai puțin de 10 puncte procentuale. În ritmul actual de evoluție, oricare din cei trei poate câștiga Primăria”, subliniază Mirel Palada.

Candidata AUR reușește să ia peste 10% din voturile alegătorilor

De asemenea, candidata AUR, Ramona Bruynseels, a reușit să adune 13% din voturile alegătorilor pentru primăria Sectorului 1, înregistrând o creștere semnificativă față de sondajele anterioare.

Liviu Negoiță, candidatul PUSL și fostul primar al Sectorului 3, se clasează pe alte locuri cu 7%, în scădere față de sondajele precedente.

În același timp, Mircea Andrei, candidatul AD, obține 3% din voturi.

Sectorului 1

„Au mai rămas trei săptămâni de campanie. În ritmul actual de evoluție a procentelor, ne așteaptă o cursă electorală foarte palpitantă.

Cine va câștiga Primăria Sectorului 1?”, mai întreabă sociologul Mirel Palada într-o postare pe Facebook.

Conform acestuia, în contrast cu alte sectoare ale Bucureștiului unde câștigătorii sunt deja cunoscuți – cum ar fi Negoiță la Sectorul 3, Băluță la Sectorul 4 și Ciucă la Sectorul 6 – Sectorul 1 continuă să fie cel mai captivant și imprevizibil de urmărit dintre toate.

Articole similare

Bătrână din Olt ucisă cu brutalitate de nepoata sa (VIDEO)

O tânără în vârstă de 29 de ani, din Slatina, a fost reţinută după şi-a ucis cu brutalitate...

Şarpe de peste un metru şi jumătate, scos cu jandarmii dintr-un garaj (VIDEO)

Jandarmii din judeţul Mehedinţi au intervenit în comuna Devesel pentru a îndepărta un şarpe găsit într-un garaj. Reptila...

Copilă de 13 ani, agresată sexual de unchiul său. Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia a deschis o anchetă după ce o copilă de doar 13 ani ar fi fost agresată sexual...

Nicușor Dan, felicitat telefonic de Marcel Ciolacu după rezultatele alegerilor: „Mi-a zis că ar trebui să vorbim de viitorul Bucureştiului”

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, spune că, după rezultatul alegerilor, premierul Marcel Ciolacu l-a sunat să-l felicite...