Marcel Ciolacu a început curăţenia în Guvern: premierul a eliberat din funcţie mai mulţi secretari de stat

Data:

Share post:

Premierul Marcel Ciolacu a dispus eliberarea din funcţie, la cerere, a mai multor secretari de stat şi funcţionari din aparatul central, majoritatea din partea UDMR.

Astfel, prin semnătura lui Marcel Ciolacu au fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat: Vass Levente (Ministerul Sănătăţii), Matuz Adrian-Zsolt (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei), Csilla Hegedus (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene), Antal Szabolcs Barabasi (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale), Robert-Eugen Szep şi Fulop Lorand Arpad (Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor), Gabor Sandor (Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii), Kacso-Doboly Izabella-Maria (Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse), Peter-Janos Makkai (Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale), Andras Istvan Demeter (Ministerul Culturii).

Totodată, Akos Derzsi a fost eliberat din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Tot la cerere, Levente Porzsolt a fost eliberat din funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, la Garda Forestieră Naţională.

Printr-o altă decizie, Istvan Zahoranszki a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat.

Tot la cerere, a fost semnat şi decretul de eliberare din funcţie a lui Adrian Ciocănea-Teodorescu din funcţia de consilier de stat din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

De asemenea, s-a publicat o decizie privind încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordate lui Victor Costache.

Premierul Marcel Ciolacu a numit în funcţii noi consilieri în cadrul Cancelariei, Gabriela-Otilia Romaşcanu fiind numită director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat. De asemenea, europarlamentarul Victor Negrescu a devenit consilier onorific al prim-ministrului, iar Bogdan Mazuru – reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei şi combaterea antisemitismului şi a xenofobiei.

BOMBĂ! Răsturnare de situație în război! Putin a dat ordinul ȘOC, e PRĂPĂD lângă Kiev!
Adio câini și pisici la bloc! O sentință definitivă dă o lovitură dură proprietarilor de animale de companie
Ce a pățit o româncă după ce s-a filmat cântând într-o zonă montană populară. Mulți turiști nu știu că e o mare greșeală: “Am crezut că fac un bine”

Articole similare

GRAV accident rutier în Râmnicu Vâlcea. Cinci persoane, printre care doi copii, rănite în urma coliziunii dintre trei mașini 

UPDATE: Persoană căreia i-au fost efectuate manevrele de resuscitare a fost declarată decedată. „În cauză este vorba de un...

Maşină confiscată după un control în trafic. Şoferul a rămas şocat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat cu ocazia unui control un...

Avion obligat să aterizeze de urgenţă din cauza unei ameninţări cu bombă. A intervenit o echipă antitero

O aeronavă cu pasageri, care efectua un zbor charter din Polonia spre Egipt a aterizat de urgenţă în...

Declaraţii halucinante lansate de un preot: „Şi fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la închisoare”

Un nou scandal zguduie Biserica Ortodoxă în urma unor declaraţii halucinante lansate de un preot. Este vorba despre...