Marcel Ciolacu a început curăţenia în Guvern: premierul a eliberat din funcţie mai mulţi secretari de stat

Data:

Share post:

Premierul Marcel Ciolacu a dispus eliberarea din funcţie, la cerere, a mai multor secretari de stat şi funcţionari din aparatul central, majoritatea din partea UDMR.

Astfel, prin semnătura lui Marcel Ciolacu au fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat: Vass Levente (Ministerul Sănătăţii), Matuz Adrian-Zsolt (Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei), Csilla Hegedus (Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene), Antal Szabolcs Barabasi (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale), Robert-Eugen Szep şi Fulop Lorand Arpad (Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor), Gabor Sandor (Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii), Kacso-Doboly Izabella-Maria (Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse), Peter-Janos Makkai (Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale), Andras Istvan Demeter (Ministerul Culturii).

Totodată, Akos Derzsi a fost eliberat din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Tot la cerere, Levente Porzsolt a fost eliberat din funcţia de inspector general, cu rang de secretar de stat, la Garda Forestieră Naţională.

Printr-o altă decizie, Istvan Zahoranszki a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului, cu rang de secretar de stat.

Tot la cerere, a fost semnat şi decretul de eliberare din funcţie a lui Adrian Ciocănea-Teodorescu din funcţia de consilier de stat din cadrul Cancelariei Prim-Ministrului.

De asemenea, s-a publicat o decizie privind încetarea, la cerere, a calităţii de consilier onorific al prim-ministrului acordate lui Victor Costache.

Premierul Marcel Ciolacu a numit în funcţii noi consilieri în cadrul Cancelariei, Gabriela-Otilia Romaşcanu fiind numită director de cabinet al prim-ministrului, cu rang de secretar de stat. De asemenea, europarlamentarul Victor Negrescu a devenit consilier onorific al prim-ministrului, iar Bogdan Mazuru – reprezentant special al Guvernului României pentru promovarea politicilor memoriei şi combaterea antisemitismului şi a xenofobiei.

BOMBĂ! Răsturnare de situație în război! Putin a dat ordinul ȘOC, e PRĂPĂD lângă Kiev!
Adio câini și pisici la bloc! O sentință definitivă dă o lovitură dură proprietarilor de animale de companie
Ce a pățit o româncă după ce s-a filmat cântând într-o zonă montană populară. Mulți turiști nu știu că e o mare greșeală: “Am crezut că fac un bine”

Articole similare

„Antrenorul de copii geniali”, prins în flagrant în timp ce ar fi violat un minor

Un tânăr cunoscut ca „antrenorul de copii geniali” a fost prins în flagrant în timp ce ar fi...

Criminalul femeii medic stomatolog, prins (VIDEO)

Principalul suspect în cazul uciderii femeii medic stomatolog din Brăila a fost prins și dus la audieri. Principalul suspect...

Cod galben de instabilitate atmosferică: Vijelii și grindină duminică, urmate de val de căldură intensă

Meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică pentru duminică, anunțând vijelii și grindină în majoritatea țării,...

Simona Halep nu mai poate. Greșelile pe care le-a făcut, văzute de Ion Țiriac

București. Simona Halep a disputat doar un meci complet la Miami Open, marcându-și revenirea pe teren după suspendarea...