Marcel Ciolacu: ”Avem Spațiu Schengen. Până el se desființează, România dorește să adere și vom continua negocierile”

Data:

Share post:

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, până când Spaţiul Schengen nu se desfiinţează, România va face toate demersurile pentru a adera la acesta. El a precizat că în luna decembrie va avea loc o nouă negociere.

Întrebat, sâmbătă, ce părere are despre afirmaţia preşedintelui României, Klaus Iohannis, care a spus că Spaţiul Schengen nu mai există, Marcel Ciolacu a explicat că şeful statului român nu este singurul care susţine acest lucru.

”Întreaga Europă a spus şi a zis Consiliul European acest lucru şi sunt foarte multe ţări care au cerut, în contextul conflictului din Orientul Mijlociu, o gestionare mai strictă a persoanelor, când trec graniţa”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

Premierul a adăugat că, atâta timp cât Spaţiul Schengen va exista, România va dori să adere la el.

”Avem Spaţiu Schengen, până el se desfiinţează România doreşte să adere şi vom continua negocierile. Încercăm în luna decembrie să ajungem cât mai aproape de această negociere. În acest moment, după cum bine ştiţi, domnul prim-ministru Nehammer (cancelarul Austriei – n.r.) nu doreşte ca România să adere la Spaţiul Schengen”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a adăugat că se va încerca pe căi diplomatice modificarea părerii cancelarului austriac.

”Vom continua şi pe căi diplomatice, cu absolut toată puterea de convingere, să modificăm această părere total nedreaptă şi incorectă a domnului prim-ministru Nehammer”, a spus Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că ”realitatea este că spaţiul Schengen nu mai funcţionează şi aproape că nu mai există, fiindcă din cauza migraţiei, care este destul de importantă, foarte multe state şi-au închis graniţele”. Şeful statului a precizat că de mult timp e cunoscut faptul că Schengen are probleme şi există o dorinţă de a moderniza Acordul Schengen, pe de o parte, însă pe de altă parte ”există unii care se opun la orice, inclusiv la extindere”. Preşedintele României a punctat că, prin aderarea României, spaţiul Schengen ar deveni mai sigur, mai puternic şi, cu ţara noastră în Schengen, poate fi reformat ”cu o energie nouă” acest spaţiu.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...