Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: Nu există măgărie mai mare

Data:

Share post:

Marcel Ciolacu avertizează cu privire la pensiile speciale şi spune că până la 1 noiembrie trebuie să avem tot procesul parlamentar închis. Dacă nu se închide acest jalon, România va pierde 1,4 miliarde de euro.

Marcel Ciolacu a declarat miercuri despre pensiile speciale că până la 1 noiembrie trebuie să avem tot procesul parlamentar închis. Cu tot cu decizia CCR. De asemenea, aminteşte despre șmecheriile unui procuror general care a ieşit cu 120.000. Acesta şi-a pus toate veniturile într-o singură lună.

Marcel Ciolacu: Nu există măgărie mai mare pe care să poţi să o faci

Premierul critică atitudinea unora din magistratură care au apelat tot felul de șmecherii pentru a ieşi cu o pensile fabuloasă. Acesta spune că nu este posibil ca un procuror care împărțea dreptatea să recurgă la aşa ceva.

„Ultimele negocieri pe care le avem, mai sunt trei lucruri de negociat. Sunt unde ne încadrăm cu calculul. Ce luni se iau în calcul când se calculează pensia magistraților. Ştiţi foarte bine că a fost pe ultima lună. Vă aduceţi aminte că a fost un procuror general care a ieşit cu 120.000. Că şi-a pus toate veniturile într-o singură lună. Procuror general al României, să faci o șmecherie să îţi pui toate veniturile în ultima lună. Să ieşi la pensie cu 120.000. Nu există măgărie mai mare pe care să poţi să o faci. Faţă de un popor întreg, după ce ai fost procuror, tu împărţeai dreptatea”.

Marcel Ciolacu

Premierul: Sunt ferm convins că va fi atacată din nou la CCR

Marcel Ciolacu a precizat că „este această negociere. Iar ultimul draft a fost trimis de Ministerul Justiţiei acum 48 de ore. Aşteptăm răspunsul Comisiei, unde este linia roşie unde ne putem încadra. Să facem amendamentele şi să le trecem prin Parlament”.

„Sunt ferm convins că va fi atacată din nou la CCR şi aşteptăm pe urmă decizia CCR. Toate aceste lucruri trebuie să se închidă până în 1 noiembrie. Din punctul meu de vedere solicitările Comisiei sunt de bun simţ şi cred că pot fi respectate. Dacă dorim să rămână cu pensiile şi cei care nu sunt acum în sistem, poate nici nu s-au născut, dar ne gândim să ne ducem până în 2080, eu cred că e un pic cam mult. Eu cred că Comisia a fost corectă şi a venit cu nişte propuneri total de bun-simţ”, a explicat el.

„Noi, până la 1 noiembrie trebuie să avem tot procesul parlamentar închis, cu tot cu decizia CCR Suntem un pic presaţi de timp. Dacă nu închidem acest jalon, vom depune fără închiderea acestui jalon iar România va pierde 1,4 miliarde de euro”, a concluzionat Marcel Ciolacu.

Articole similare

Maşină condusă de un bărbat din Vitomireşti, implicată într-un accident în Vâlcea. Patru persoane rănite

Patru persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce un autoturism condus de un bărbat din Vitomireşti, judeţul Olt,...

Mircea Geoană huiduit pe scenă, la Ziua comunei Coloneşti din judeţul Olt

Secretarul adjunct al NATO, Mircea Geoană, a fost huiduit la Coloneşti, în judeţul Olt, unde a participat la...

Bărbat muşcat de urs, într-o comună din Argeş

Un bărbat în vârstă de 63 de ani a fost muşcat de un urs, vineri seară, în comuna...

Incident grav în Slatina: O tânără de 20 de ani amenințată cu cuțitul, agresorul în arest preventiv (VIDEO)

O tânără în vârstă de 20 de ani din Curtişoara a fost ameninţată cu cuţitul într-un bloc din...