Marcel Ciolacu despre pensiile speciale: „Trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt”

Data:

Share post:

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat astăzi că este necesară o reformă pentru pensiile speciale şi că va duce această reformă „până la capăt”.

„În această poziţie înseamnă că nu mai vorbim de o reformă, iar eu îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat la Parlament ce le răspunde sindicaliştilor care cer ca noile prevederi privind pensiile speciale să nu fie aplicate pentru pensiile speciale acum aflate în plată.

Liderul PSD nu a exclus posibilitatea ca amendamentele depuse la proiectul privind pensiile de serviciu să sufere modificări în Legislativ.

Comisia pentru muncă a început, marţi, dezbaterile asupra proiectului de lege privind pensiile speciale. Printre amendamentele la propunerea legislativă se numără corelarea vârstei standard de pensionare cu sistemul public de pensii, iar pentru diplomaţi şi personalul auxiliar din instanţele judecătoreşti vârsta standard de pensionare va creşte la 65 de ani.

De asemenea, este redus numărul beneficiarilor de pensii de serviciu prin excluderea personalului asimilat, respectiv a personalului de specialitate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor, angajaţilor încadraţi pe funcţii de execuţie specific în cadrul misiunilor diplomatice.

Mai este reajustat procentul aferent unei baze de calcul de la 80% la 65% pentru toate categoriile de beneficiari.

Pentru pensiile aflate în plată, este avută în vedere aplicarea unui impozit de 30% pentru partea din venitul din pensii care depăşeşte nivelul câştigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi excede aplicării principiului contributivităţii, potrivit News.ro.

Articole similare

Programul Casa Verde Fotovoltaice, blocat în instanţă

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți că Programul Casa Verde Fotovoltaice va fi suspendat în urma unei...

Primarul Emil Moţ a inaugurat noua sală de sport nouă de la Şcoala „Vlaicu Vodă” Slatina

Sala de sport construită de Primăria Slatina pentru Şcoala Gimnazială „Vlaicu Vodă” a fost inaugurată, miercuri, de primarul...

Fost ministru al Justiţiei trimis în judecată după ce a lovit un motociclist cu maşina

Fostul ministru al Justiției Monica Macovei a fost trimisă în judecată pentru infracțiunea de vătămare din culpă în...

Copile agresate sexual şi ameninţate cu moarte într-un autobuz (VIDEO)

Scene şocante s-au petrecut zilele trecute într-un autobuz din Galaţi. Două adolescente de 16 ani au fost agresate...