Mario De Mezzo a dat chix cu controlul cerut la Spitalul Slatina

Data:

Share post:

Potrivit unui comunicat de presă remis de SJU Slatina, verificările efectuate, vineri, 18 August, de către DSP Olt, nu au confirmat probleme pe Secția Cardiologie, așa cum Mario De Mezzo susținea într-o postare pe o platformă de socializare.

„Conform prevederilor legislației în vigoare, prefectul în calitate de reprezentant al Guvernului în plan local, își exercită atribuțiile de monitorizare și control prin intermediul serviciilor publice deconcentrate din județul Olt, precum și prin intermediul comisiilor mixte numite prin Ordin al prefectului. Astfel, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au efectuat, în data de 18 august 2023, un control la Secția Cardiologie a spitalului, control finalizat cu încheierea unui proces-verbal de control în care nu au fost consemnate nereguli care să confirme sesizările. Ministerul ‭ ‬Sănătății ‭‬a fost‭ ‬informat‭ ‬despre‭ ‬acțiunea de ‭ control ‭ ‬a ‭ ‬Direcției de Sănătate Publică Olt, precum și despre rezultatul acesteia”, se arată în comunicatul SJU Slatina.

CITEŞTE ŞI: Prefectul De Mezzo antedatează documentele pe care le semnează. O adresă a fost transmisă unei instituţii, datată cu trei săptămâni înainte de numirea sa în funcţie (DOCUMENT)

Mai mult decât atât, prefectul a susținut că nu i-a fost permis accesul în unitatea medicală pentru a verifica personal secția respectivă.

„La solicitarea reprezentanților unității sanitare, domnul Mario-Lucian De Mezzo, Prefectul Județului Olt, nu a prezentat niciun act administrativ de dispunere a acestui control și nici nu a pus la dispoziția unității sanitare sesizările primite de către Instituția Prefectului – Județul Olt, afirmând că nu are sesizări scrise, ci doar fotografii primite pe telefonul mobil personal. În acest context, reprezentanții unității sanitare, respectând regulile, procedurile și protocoalele aplicabile la nivelul spitalului, l-au informat pe domnul Mario-Lucian De Mezzo, Prefectul Județului Olt, că nu are calitatea de organ de control și nu poate efectua acțiune de control în cadrul Secției Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Slatina”, se mai arată în comunicatul de presă.

CITEŞTE ŞI: Noul şef de cancelarie al Prefecturii Olt, adus de Mario De Mezzo de la PNL Sector 1

În conformitate cu normele în vigoare, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slatina, dezinsecția și deratizarea spațiilor se efectuează conform planificărilor anuale.

„Precizăm‭ ‬că‭ ‬ultima‭ ‬dezinsecție‭ ‬efectuată‭ ‬la‭ ‬ Secția‭ ‬Cardiologie‭ ‬a‭ ‬fost consemnată în data de 5 august 2023. Spitalul Județean de Urgență Slatina are relații de colaborare și cooperare cu toate instituțiile publice din județul Olt, în condiții de transparență și deschidere. Subliniem importanța siguranței și sănătății pacienților noștri, pe care îi asigurăm că‭ ‬ se‭ ‬depun‭ ‬în‭ ‬permanență‭ ‬eforturi‭ ‬pentru‭ ‬creșterea‭ ‬ calității‭ ‬actului‭ ‬medical‭ ‬și‭ ‬a condițiilor hoteliere în Spitalul Județean de Urgență Slatina”, au mai transmis reprezentanții SJU Slatina.

Articole similare

Valea Oltului BLOCATĂ. Lucrările de defrişare continuă şi în weekend (VIDEO)

Este ziua a şasea a operațiunilor de defrișare pe Valea Oltului (zona Boița – Lazaret). Lucrările continuă și...

Arestat preventiv după ce, băut şi fără permis, s-a răsturnat cu maşina pe un câmp. În urma accidentului, un tânăr a murit

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Băileşti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile...

Restricţii în trafic, din cauza Codului Roşu de caniculă

Sâmbătă şi duminică, în zilele cu cod roşu de caniculă, CNAIR a instituit restricţii de tonaj pe autostrăzi,...

Incendiu de vegetaţie uscată, la marginea Slatinei, în zona Sărăceşti (VIDEO)

Un incendiu vegetaţie uscată a izbucnit, vineri după-amiază, în Slatina, în zona Sărăceşti. Mai multe autospeciale de pompieri intervin...